Leidsch Dagblad - Economie
 
25-10-2014 15:14

SCHIPHOL - KLM vliegt dit weekend haar laatste lijnvlucht met de McDonnell-Douglas MD-11. Het bij vliegtuigspotters zeer populaire toestel vertrekt zaterdagavond uit Montreal in Canada en landt zondagmorgen op Schiphol.

25-10-2014 14:21

Tal van projecten waarin buurtbewoners samen zonne-energie opwekken staan onder druk. Een btw-voordeel dat dit soort initiatieven aantrekkelijk moet maken blijkt door de Belastingdienst niet te worden afgegeven. Dat meldt het televisieprogramma EenVandaag zaterdag.

25-10-2014 11:58

DETROIT - De kersverse topman van het Amerikaanse autoconcern Ford, Mark Fields, heeft grootse plannen met zijn ondergeschoven kindje Lincoln. Hij pompt de komende jaren miljarden dollars in het stoffige merk, om de strijd aan te kunnen gaan met topmerken als BMW en Mercedes-Benz. Dat hebben bronnen gezegd tegen persbureau Reuters.

25-10-2014 08:42

VIANEN - Softwarefouten leiden jaarlijks tot zo'n 1,6 miljard euro aan schade voor de Nederlandse economie in de vorm van verlies van productiviteit en omzetderving. Door het falen van IT-systemen moeten vaak werkzaamheden worden onderbroken en dat kost veel geld. Dat staat in een zaterdag verschenen onderzoek in opdracht van IT-bedrijf Sogeti.

24-10-2014 22:46

DEN HAAG - Vrijwel de gehele oppositie in de Tweede Kamer eist uitleg van het kabinet over de naheffing van 642 miljoen euro die Nederland aan Brussel moet betalen. De oppositiepartijen CDA, D66, SP, PVV, ChristenUnie, SGP en GroenLinks willen voor dinsdag 12 uur duidelijkheid van premier Mark Rutte en minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

24-10-2014 22:25

NEW YORK - De Amerikaanse aandelenbeurzen bouwden vrijdag overtuigend verder op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Wederom moesten beleggers op Wall Street een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerken, van toonaangevende bedrijven als Amazon, Microsoft, Ford en Procter & Gamble (P&G).

24-10-2014 17:39

BRUSSEL - De landen van de eurozone moeten zich gezamenlijk inspannen om een nieuwe economische recessie in het eurogebied te voorkomen. Dat heeft de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Mario Draghi, vrijdag gezegd in Brussel.

24-10-2014 17:04

AMSTERDAM - De aanscherping van de fiscale bijtellingsnormen door het kabinet raakt automobilisten die in een leaseauto rijden, hard. Ruim een miljoen Nederlanders gaan er minimaal 100 euro per maand op achteruit als ze in 2016 een nieuwe auto leasen. Dat becijferde Martin Huisman, voorzitter van de Vereniging Auto van de Zaak, vrijdag tegenover radiozender BNR.

24-10-2014 16:40

AMSTERDAM - De Europese effectenbeurzen deden vrijdagmiddag een stapje terug. Het opduiken van het ebolavirus in New York zorgde voor enige terughoudendheid. Ook wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de stresstesten van de Europese banken, die zondag worden bekendgemaakt.

LEUSDEN - De wereldwijde terugroepactie die Audi deze week aankondigde, betreft 11.000 auto's in Nederland. Dat liet de Nederlandse importeur van het Duitse automerk vrijdag weten.

24-10-2014 14:47

AMSTERDAM - Meer dan 20.000 mensen hebben de afgelopen twee weken contact gezocht met het meldpunt van de Vereniging Woekerpolis.nl. Volgens de claimorganisatie toont dit aan dat het bedroevend gesteld is met de oplossingen die verzekeraars treffen voor consumenten die nog met zo'n dure beleggingsverzekering zitten opgescheept.

24-10-2014 14:47

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen openen de handelsdag vrijdag waarschijnlijk met verlies. De Amerikaanse graadmeters volgen daarmee het voorbeeld van de kwakkelende beurzen in Europa, die inleveren na de winsten een dag eerder. Beleggers verwerken andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten waaronder die van Amazon, Microsoft en Ford.

24-10-2014 14:40

LONDEN - Britse politici hebben woedend gereageerd op de naheffing die de EU Groot-Brittannië wil opleggen. Dat berichtten Britse media vrijdag. Eurosceptici eisen dat premier David Cameron alles doet om te voorkomen dat extra geld moet worden overgemaakt.

HOUTEN - De vakbonden zetten erop in dat werknemers van geldtransporteur Brink's die hun baan dreigen te verliezen elders in de branche werk krijgen. Om dit voor elkaar te krijgen, trekken zij 5 tot 6 weken uit.

25-10-2014 14:28

HILVERSUM - Tal van projecten waarin buurtbewoners samen zonne-energie opwekken staan onder druk. Een btw-voordeel dat dit soort initiatieven aantrekkelijk moet maken blijkt door de Belastingdienst niet te worden afgegeven. Dat meldt het televisieprogramma EenVandaag zaterdag.

25-10-2014 13:52

PEKING - De economische groei van China zwakt volgend jaar af tot 7 procent als Peking geen extra stimuleringsmaatregelen neemt. Daarvoor waarschuwt Fan Jianping van het Chinese economische bureau State Information Center zaterdag.

25-10-2014 09:52

SHANGHAI - Consumenten kunnen steeds meer terugroepacties van autofabrikanten verwachten. ,,De producenten moeten steeds harder vechten om klanten binnen te halen, deze kwijtraken wegens kwaliteitsproblemen is het laatste wat ze willen'', zegt Carlos Ghosn, bestuursvoorzitter van zowel Renault als Nissan, zaterdag.

24-10-2014 19:34

NEW YORK - De Amerikaanse aandelenbeurzen konden vrijdag na een aarzelend begin verder bouwen op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Wederom moesten beleggers een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten verwerken, van toonaangevende bedrijven als Amazon, Microsoft, Ford en Procter & Gamble (P&G).

24-10-2014 18:31

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft de Nederlandse vragen over een extra betaling van ruim 642 miljoen euro aan Europa niet kunnen wegnemen. De mist over de naheffing is alleen maar toegenomen, stelde premier Mark Rutte vrijdag in Brussel na afloop van een Europese top.

24-10-2014 17:50

AMSTERDAM - De Europese effectenbeurzen zijn vrijdag met verliezen het weekeinde ingegaan. Het opduiken van het ebolavirus in New York en een winstalarm van het Duitse chemieconcern BASF zorgden voor enige terughoudendheid. Beleggers waren vooral in afwachting van de uitkomsten van de stresstest van de Europese bankensector door de Europese Centrale Bank (ECB), die zondag worden bekendgemaakt.

24-10-2014 15:50

DEN HAAG - Er komen nog steeds veel nieuwe webwinkels bij in Nederland, maar een groot aantal nieuwkomers houdt er ook al snel mee op. Dat blijkt uit een analyse van Creditsafe online, een aanbieder van bedrijfs- en kredietrapporten.

24-10-2014 15:41

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag vlak tot licht hoger geopend. Beleggers op Wall Street verwerkten andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten waaronder die van Amazon, Microsoft en Ford.

24-10-2014 15:15

BRUSSEL - De Britse premier David Cameron weigert een Europese naheffing van ruim 2,1 miljard euro te betalen. Hij verklaarde dat vrijdag in Brussel na afloop van een Europese top.

FRANKFURT - 25 Europese banken lijken te zakken voor het bankenonderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een voorlopig document van de ECB, waarop het de hand heeft weten te leggen.

24-10-2014 13:38

DEARBORN - De Amerikaanse autofabrikant Ford Motor heeft de winst in het derde kwartaal van dit jaar met ruim een derde zien dalen, vooral door stijgende kosten van terugroepacties en oplopende verliezen in Europa. Toch daalde de winst minder hard dan verwacht, dankzij een aanhoudende groei in China. Daar verkoopt Ford inmiddels meer auto's dan concurrent Toyota.

24-10-2014 12:35

AMSTERDAM - De Europese effectenbeurzen deden vrijdagmiddag een stapje terug. Het opduiken van het ebolavirus in New York zorgde voor enige terughoudendheid. Ook werd uitgekeken naar de uitkomsten van de stresstesten van de Europese banken, die zondag worden bekendgemaakt.

24-10-2014 11:55

BRUSSEL - Minister Jeroen Dijsselbloem is ,,zeer onaangenaam verrast'' over de forse naheffing die Nederland krijgt op de afdracht aan Brussel. Nederland heeft een naheffing gekregen van de Europese Commissie van 642 miljoen euro. De minister benadrukte dat het kabinet zich er niet zo maar bij neerlegt en uitzoekt waar het precies over gaat.

LUXEMBURG - Het begrotingstekort van de eurolanden is in het tweede kwartaal van dit jaar licht gedaald. Dat meldde Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag.


Stelling

Stoppen met wintertijd

Kinderen worden te vroeg wakker of zijn niet naar bed te slaan, kippen raken van de leg, huisdieren weten niet meer of ze aan de brokken toe zijn of eerst uit moeten. De invoering van wintertijd (dit weekend moet de klok een uur terug) en straks weer zomertijd spot met alle natuurwetten. Mensen kunnen zelfs in een heuse winterdepressie geraken door deze malligheid. En waarom? Een beetje meer daglicht voor de boeren en een beetje minder kunstlicht in de ochtenduren. Stop onmiddellijk met deze onzin. Afschaffen die wintertijd.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!