Leidsch Dagblad - Economie
 
29-07-2014 22:18

NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met verlies gesloten. De zorgen over de gevolgen van de nieuwe sancties tegen Rusland wogen daarbij zwaarder dan meevallende resultaten van toonaangevende bedrijven.

29-07-2014 19:37

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York schommelden dinsdag rond de slotstanden van de voorgaande dag. De nieuwe Europese sancties tegen Rusland zetten wat druk op de koersen, maar beleggers lijken vooral in afwachting van de besluiten die de Federal Reserve woensdag presenteert. Mogelijk wordt dan meer duidelijk over het moment waarop de rente in de VS wordt verhoogd.

29-07-2014 18:39

DEN HAAG - De interim-topman van Holland Casino, Willem-Jan van den Dijssel, blijft nog even. Zijn termijn loopt eigenlijk in september af, maar het in zwaar weer verkerende staatsbedrijf heeft nog geen opvolger gevonden. Dat bevestigde een woordvoerster dinsdag na berichtgeving van De Telegraaf.

29-07-2014 16:39

AMSTERDAM - De Europese beurzen hebben hun winsten dinsdag in de middaghandel uitgebreid. Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven. In Amsterdam ging de aandacht uit naar vastgoedonderneming Corio, die opgaat in zijn Franse branchegenoot Klépierre.

29-07-2014 15:40

NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn dinsdag met kleine winsten geopend. Beleggers verwerken andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten en blijven verder in afwachting van de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag.

29-07-2014 14:40

NEW YORK - De beurzen op Wall Street openen dinsdag naar verwachting nagenoeg onveranderd. Beleggers verwerken andermaal een stroom aan bedrijfsresultaten. Ook lijken beleggers te wachten op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag.

29-07-2014 11:26

AMSTERDAM - Fortis heeft in 2008 beleggers misleidend en onvolledig geïnformeerd, zodat aandeelhouders recht hebben op schadevergoeding. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam dinsdag geoordeeld.

29-07-2014 09:49

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag in de plus begonnen. Ook de andere Europese beurzen openden met kleine winsten. Beleggers verwerkten de kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven als UBS, Deutsche Bank en BP. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag naar buiten komt.

29-07-2014 09:34

PARIJS - Het Franse vastgoedbedrijf Klépierre wil het Nederlandse Corio overnemen. Aandeelhouders van het AEX-fonds krijgen per aandeel dat ze bezitten 1,14 aandelen in het Franse bedrijf. Daarmee wordt Corio gewaardeerd op 7,2 miljard euro.

LONDEN - Het Britse olieconcern BP heeft in het afgelopen kwartaal de winst met ruim een derde zien stijgen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte de oliemaatschappij dinsdag bekend.

28-07-2014 22:24

NEW YORK - Beleggers op Wall Street leken maandag te willen wachten op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve. De Amerikaanse centrale bank vergadert woensdag onder meer over een verdere afbouw van haar steun aan de economie. In de voorgaande vijf vergaderingen daalde de omvang telkens met 10 miljard dollar tot het huidige niveau van 35 miljard dollar per maand.

28-07-2014 18:45

ZAANDAM - Albert Heijn voegt binnenkort 10 zogeheten pick up points toe aan zijn huidige netwerk van 16 afhaalpunten. Dat maakte het supermarktbedrijf maandag bekend. De nieuwe afhaalpunten komen onder meer in Amsterdam, Badhoevedorp, Lelystad, Almere en Huizen.

28-07-2014 17:51

AMSTERDAM - De meeste toonaangevende aandelenbeurzen in Europa sloten maandag lager. Beleggers waren in afwachting van cijfers over de Europese en de Amerikaanse economie die later in de week naar buiten komen. In Amsterdam waren AEX-fonds TNT Express en MidKapper Arcadis uit de gratie.

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag nog altijd een wisselend beeld zien. Beleggers namen gas terug en besloten te wachten op belangrijke berichten over de Europese en Amerikaanse economie, die later in de week naar buiten komen. Op het Amsterdamse Damrak was TNT Express voorlopig de grootste verliezer na de presentatie van teleurstellende resultaten.

29-07-2014 20:32

BRUSSEL - De Europese Unie gaat ongekende, zware, economische sancties instellen tegen Rusland, wegens de Russische agressie en bemoeienis in buurland Oekraïne en de annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim. Daartoe is dinsdag besloten en na een formele schriftelijke goedkeuring door alle Europese hoofdsteden zullen de strafmaatregelen donderdag van kracht worden. De sancties zullen een significant effect hebben op de Russische economie, zo klinkt het in Brussel.

29-07-2014 18:41

WASHINGTON - Het conflict tussen Rusland en Oekraïne heeft vooralsnog weinig economische effecten gehad buiten die twee landen. Oplopende spanningen en strengere sancties kunnen echter flinke gevolgen hebben in Europa, Centraal-Azië en de rest van de wereld. Dat stelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een dinsdag gepubliceerd rapport.

29-07-2014 17:55

AMSTERDAM - De Europese beurzen zijn dinsdag met winst gesloten. Aan het einde van de middag zetten berichten over nieuwe Europese sancties tegen Rusland de koersen wel onder druk, maar de belangrijkste graadmeters bleven mede dankzij overnamenieuws en meevallende bedrijfsresultaten op positief terrein.

29-07-2014 14:36

UTRECHT - Het verlies dat beleggers hebben geleden door de misleidende informatie die Fortis eind 2008 verstrekte, bedraagt minstens 200 miljoen euro. Dat zegt advocaat Adriaan de Gier die de zaak tegen Fortis en de Nederlandse staat namens de stichting FortisEffect aanhangig heeft gemaakt.

29-07-2014 12:38

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten een stroom kwartaalresultaten van grote Europese bedrijven en keken alvast uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, dat woensdag naar buiten komt.

29-07-2014 12:09

AMSTERDAM - 'Kwetsbare groepen' zoals lager opgeleiden, ouderen, mensen die moeilijk rond kunnen komen en mensen met een laag inkomen vinden contant afrekenen handiger dan betalen met een pinpas. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

29-07-2014 08:33

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam opent dinsdag naar verwachting licht hoger. Ook de andere Europese beurzen zullen met kleine winsten beginnen. De aandacht gaat vooral uit naar de kwartaalcijfers van grote Europese banken als UBS en Deutsche Bank.

29-07-2014 08:09

TOKIO - De effectenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw met winst gesloten. Sterke resultaten van autofabrikant Nissan hielpen de Japanse beurs vooruit, terwijl tegenvallende Japanse detailhandelsverkopen weinig effect hadden op de handel. Ook bleef de blik gericht op de Verenigde Staten, waar de Federal Reserve dinsdag begint aan de tweedaagse beleidsvergadering. De Nikkei eindigde 0,6 procent hoger op 15.618,07 punten.

29-07-2014 08:02

BRUSSEL - De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie is in juni verder gestegen. In totaal zijn 13,1 procent meer bestelbusjes, lichte vrachtwagens en touringcars verkocht vergeleken met dezelfde maand in 2013. Dit maakte de Europese brancheorganisatie voor de automobielindustrie (ACEA) dinsdag bekend.

DEN HAAG - De Nederlandse appel- en perenoogst zal dit jaar goed zijn. De eerste pluk wordt 2 weken eerder verwacht dan gemiddeld en vergeleken met 2013 zelfs 4 weken eerder.

28-07-2014 15:43

NEW YORK - De beursgraadmeters op Wall Street kwamen maandag amper van hun plek bij de handelsaanvang. Beleggers lijken te wachten op de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve op woensdag en op cijfers over de Amerikaanse banenmarkt later in de week.

28-07-2014 15:29

LONDEN - Toezichthouders in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben een schikking getroffen van 370 miljoen dollar (275 miljoen euro) met Lloyds over de rol die de Britse bank heeft gespeeld bij de manipulatie van het zogenoemde Libor-rentetarief. Dat maakte de toezichthouder CFTC bekend.

28-07-2014 14:18

BRUSSEL - Europees Commissaris Neelie Kroes is niet te spreken over een nieuwe belastingmaatregel in Hongarije voor mediabedrijven. Volgens Kroes, die de portefeuille Digitale Agenda heeft, vormt de wet een gevaar voor de persvrijheid en de mediaverscheidenheid in Hongarije.

BRUSSEL - Koptelefoonfabrikant Beats Electronics, het bedrijf van rapper Dr. Dre, mag van de Europese Commissie worden overgenomen door Apple. De maakte de commissie maandag bekend.Stelling

Niet aanpappen met de buren

Meester Frank Visser - de Rijdende Rechter - heeft al menig burenruzie moeten beslechten. Zijn advies om ruzie met de buren te voorkomen is de onderlinge band niet te stevig aan te halen. De ideale burenband is volgens de rijdende Rechter gestoeld op vriendelijkheid maar geen vertrouwelijkheid. ,,Vrienden vertellen elkaar alles en nemen elkaar in vertrouwen. Dat moet je met je buren niet doen, dat is heel gevaarlijk’’, aldus Visser. Het is beter niet te stevig aan te pappen met de buren.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
22-07-2014 16:05 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!