Leidsch Dagblad - Economie
 
22-10-2014 22:17

NEW YORK - De beurzen in New York zijn woensdag lager gesloten. Beleggers verwerkten een stroom aan bedrijfsresultaten en namen wat winst na de stevige plussen die een dag eerder op de borden waren gezet. Met een schuin oog hielden ze de gebeurtenissen in Canada in de gaten, waar verschillende schietpartijen plaatsvonden die in verband werden gebracht met terrorisme.

22-10-2014 19:36

NEW YORK - De beurzen in New York noteerden woensdag halverwege de handelsdag lager. Beleggers besloten wat winst te nemen na de stevige plussen die een dag eerder op de borden werden gezet. Ook verwerkten ze een grote stroom aan bedrijfsresultaten.

22-10-2014 17:52

BRUSSEL - De Europese instellingen staan aan de vooravond van stevige onderhandelingen over de Europese begroting van volgend jaar. De huidige voorzitter van de Europese landen, Italië, liet woensdag weten dat de lidstaten de aanpassingen op de begroting door het Europees Parlement (EP) niet kunnen accepteren. En dus begint een politiek gevecht tussen het EP, de EU-lidstaten en de Europese Commissie.

22-10-2014 17:22

AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) begint een feitenonderzoek naar mogelijke fraude en prijsafspraken bij bedrijven in de automatiseringsbranche. Het OM wil op die manier bekijken of er eventuele aanknopingspunten zijn voor een strafrechtelijk onderzoek. Een woordvoerster bevestigde woensdag berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.

22-10-2014 16:39

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen schoten woensdag heen en weer tussen kleine verliezen en bescheiden winsten. Beleggers namen een moment van bezinning na de forse koerswinsten op dinsdag. Heineken was in Amsterdam vanaf de opening de gebeten hond na de presentatie van tegenvallende kwartaalresultaten.

22-10-2014 15:34

HILVERSUM - Veel bankmedewerkers vinden dat de dienstverlening aan klanten sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 nauwelijks is verbeterd. Dat meldt EenVandaag woensdag op basis van een onderzoek onder ruim 600 bankmedewerkers die lid zijn van een vakbond.

22-10-2014 13:14

FRANKFURT - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de definitieve resultaten van zijn bankenonderzoek nog niet vastgesteld. Berichten over de uitslagen zijn dan ook ,,zeer speculatief'', zo liet de ECB woensdag weten.

22-10-2014 13:01

LONDEN - Ghana verwacht ongeveer 800 miljoen dollar (630 miljoen euro) aan noodsteun te ontvangen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) om het Afrikaanse land te helpen met zijn economische problemen. Dat heeft de Ghanese minister van Financiën laten weten aan persbureau Bloomberg.

22-10-2014 12:43

DELFT - De Nederlandse offshoretycoon Edward Heerema is volgens het Financieele Dagblad verwikkeld in een verbijsterende oplichtingszaak. Hij liet zich in 2011 door een Malthese zakenman overhalen 100 miljoen euro van zijn bedrijf Allseas in een schimmige belegging te steken, maar uiteindelijk gingen anderen volgens de krant met zijn geld aan de haal.

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen bleven woensdagmiddag dicht bij huis. Beleggers namen wat gas terug na de flinke winsten van een dag eerder. In Amsterdam werd Heineken van de hand gedaan na een tegenvallend kwartaalbericht.

21-10-2014 22:17

NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street zetten dinsdag hun herstel na de stevige verliesbeurten van de eerste helft van vorige week overtuigend door. Net als in Europa gaven goede bedrijfsresultaten en speculatie op extra maatregelen van de ECB het groeiende optimisme een flinke steun in de rug.

21-10-2014 21:19

BRUSSEL - De Europese Commissie zal woensdag vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de Europese regels te overtreden. Dat meldde de Britse krant Financial Times dinsdag op basis van ingewijden.

21-10-2014 19:32

NEW YORK - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden dinsdag aan het begin van de middaghandel duidelijk in de plus. Net als in Europa gaven goede bedrijfsresultaten en speculatie op extra maatregelen van de ECB het groeiende optimisme een flinke steun in de rug.

TOKIO - Van alle Aziaten zagen miljonairs uit Japan hun bankrekening vorig jaar het hardst groeien. Het vermogen van de Japanse rijkaards ging met 24 procent omhoog tot in totaal 5,5 biljoen dollar (ongeveer 4,3 biljoen euro). Dat blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Royal Bank of Scotland en Cap Gemini.

22-10-2014 20:17

LONDEN - De Britse bank Lloyds gaat de komende 3 jaar zo'n 9000 banen schrappen. Dat komt overeen met circa 10 procent van het huidige personeelsbestand, zo meldde Sky News woensdag op basis van ingewijden.

22-10-2014 18:26

DEN HAAG - Minder Nederlanders zijn afgelopen seizoen op wintersportvakantie gegaan en ze gingen ook minder vaak. Het aantal ondernomen wintersportvakanties daalde met zo'n 6,5 procent, van 994.000 naar 929.000. Dat maakte NBTC-NIPO Research woensdag bekend.

22-10-2014 17:48

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag hoger gesloten, na een grillige handelsdag. Beleggers namen een moment van bezinning na de forse koerswinsten op dinsdag. Op Beursplein 5 stond het aandeel van bierbrouwer Heineken onder druk na de presentatie van tegenvallende kwartaalresultaten.

22-10-2014 15:03

NEW YORK - De beurzen in New York openen woensdag waarschijnlijk zonder grote koersuitslagen, na de stevige winsten een dag eerder. Beleggers op Wall Street kregen opnieuw een grote hoeveelheid bedrijfsresultaten te verwerken.

22-10-2014 15:02

ROTTERDAM - Een oplossing rond de staking bij de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam lijkt ver weg. De fabriek in het Rotterdamse Botlekgebied draait al weken op een laag pitje door een staking van werknemers. Die willen meer loon, maar het bedrijf geeft niet toe.

22-10-2014 13:18

PARIJS - Patrick Pouyanné wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Total. Dat maakte het Franse energieconcern woensdag bekend. Pouyanné, die de afgelopen jaren de scepter zwaaide over de onderdelen chemie en raffinage, volgt de dinsdag overleden Christophe de Margerie op.

22-10-2014 09:43

AMSTERDAM - De aandelenbeurs in Amsterdam ging woensdagochtend opnieuw omhoog. Ook de meeste andere Europese effectenmarkten wisten verder te stijgen na de flinke winsten van een dag eerder. In Amsterdam moest Heineken terrein prijsgeven na publicatie van het kwartaalbericht.

22-10-2014 08:34

AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting hoger. Ook de andere Europese aandelenmarkten zullen de stevige winsten van een dag eerder verder uitbreiden. In Amsterdam kwamen Heineken en Arcadis met kwartaalberichten.

22-10-2014 08:31

AMSTERDAM - Heineken heeft in het derde kwartaal van dit jaar nagenoeg evenveel bier verkocht als een jaar eerder. In Europa ging de verkoop flink achteruit, maar dit werd goedgemaakt door groei in Afrika, Azië en op de Amerikaanse markten, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio heeft woensdag een stevige winst geboekt. Net als in Europa en de Verenigde Staten zorgde speculatie op verdere steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) voor optimisme onder beleggers. De Nikkei eindigde 2,6 procent hoger op 15.195,77 punten en werkte daarmee het verlies van een dag eerder weer weg.

21-10-2014 17:54

AMSTERDAM - De Europese beurzen zijn dinsdag met grote winsten gesloten. Speculatie over nieuwe stimuleringsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) hielp de koersen na de recente verliesbeurten omhoog, nadat meevallende kwartaalresultaten van grote bedrijven al een eerste aanzet tot optimisme hadden gegeven.

21-10-2014 16:44

AMSTERDAM - De aandelenbeurzen in Europa stonden dinsdagmiddag overtuigend op winst. Beleggers reageerden positief op de kwartaalcijfers van diverse grote bedrijven, die na de recente verliesbeurten weer voor wat optimisme zorgden in de markt. Daarnaast wordt opnieuw gespeculeerd op verdere stimuleringsmaatregelen van de ECB.

21-10-2014 15:42

NEW YORK - De beurzen op Wall Street zijn de handelsdag dinsdag met winst geopend. Beleggers verwerken een stroom aan bedrijfsresultaten van onder meer Apple, Coca-Cola, McDonald's, Manpower en JPMorgan Chase.

AMSTERDAM - Tankopslagbedrijf Vopak schrapt in Nederland 200 van de 1000 banen. Dat zei een woordvoerder van het bedrijf dinsdag. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.


Stelling

Verbod boek Ros aantasting persvrijheid

Het boek met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen. Dat heeft de rechter bepaald in kort geding. Het geding was aangespannen door het Openbaar Ministerie (OM) dat het zeer kwalijk noemde als de verklaringen integraal op straat zouden komen te liggen. De verhoren zijn door goed journalistiek handwerk boven tafel gekomen. Zou justitie ook een verbod geëist hebben wanneer het hier ging om notulen van KLM over het vertrek van Eurlings? Het is vooral kwalijk dat justitie hier de persvrijheid aantast. De stelling luidt: Verbod boek Ros is aantasting persvrijheid.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Nike Ramaker
Huidtherapeute
20-10-2014 17:06 Vraag & antwoord

In de Week van de Huidtherapie hadden lezers de mogelijkheid om al hun vragen over de mogelijkheden van huidtherapie te stellen. Daar is een top 3 uit naar voren gekomen. Veel lezers wilden iets weten over een tepeltatoeage na borstkanker. Nike Ramaker, huidtherapeut bij Centrum Oosterwal, geeft hier antwoord op. Dat doet ze ook op vragen over striae en onderhuidse talgbulten.

Lees verder!