Leidsch Dagblad - Economie
 
19-09-2014 22:18

NEW YORK - De hoofdgraadmeters van de aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met wisselend resultaat gesloten. Alle aandacht op Wall Street ging echter uit naar de beursgang van het Chinese internetbedrijf Alibaba, dat zijn bestaan als beursgenoteerd bedrijf begon met een enorme koerswinst.

19-09-2014 19:46

PARIJS - Air France biedt klanten die in de periode tot en met 26 september met de Franse luchtvaartmaatschappij zouden vliegen de mogelijkheid hun vlucht gratis om te boeken of te annuleren. De Franse zustermaatschappij van KLM loopt daarmee vooruit op een mogelijk langere staking van Franse piloten, die al sinds maandag actievoeren.

19-09-2014 18:01

NEW YORK - Het Chinese internetbedrijf Alibaba heeft zijn introductie aan de beurs in New York vrijdag glansrijk doorstaan. De eerste aandelen werden ruim 2 uur na de openingsbel op Wall Street voor 92,70 dollar verhandeld, ruim 36 procent boven de introductiekoers.

19-09-2014 17:25

ATHENE - De Griekse regering overweegt in 2015 en 2016 af te zien van leningen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dat liet de Griekse minister van Financiën Gikas Hardouvelis vrijdag weten in een interview met Bloomberg TV.

19-09-2014 17:14

ROTTERDAM - Werknemers bij de chloorfabriek van AkzoNobel in Rotterdam gaan opnieuw staken. Daartoe hebben de vakbondsleden vrijdag besloten, meldde FNV Bondgenoten.

19-09-2014 16:52

AMSTERDAM - Het Nederlandse architectenbureau UNStudio is aangesteld als hoofdarchitect voor het te bouwen metronetwerk in Doha, de hoofdstad van het emiraat Qatar. Het gaat in de eerste fase om het ontwerp van 35 metrostations en in de tweede fase om nog eens 70 stations. Met de opdracht zij miljoenen euro's gemoeid, aldus UNStudio.

19-09-2014 13:49

ZWOLLE - Het online warenhuis Wehkamp breidt uit naar België. Na 63 jaar actief te zijn geweest op de Nederlandse markt, begint Wehkamp nog dit jaar een nieuw online warenhuis in België, zo maakte het bedrijf vrijdag bekend.

19-09-2014 12:39

AMSTERDAM - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdagmiddag verder vooruit na de koerswinsten in de afgelopen dagen. Beleggers waren opgelucht dat Schotland bij het Verenigd Koninkrijk blijft. Ook werd uitgekeken naar de beursgang van het Chinese internetbedrijf Alibaba in New York.

19-09-2014 11:04

DEN HAAG - Toerisme heeft ons land de afgelopen jaren meer geld opgeleverd. Dat is mede te danken aan buitenlandse toeristen.

AMSTERDAM - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdagochtend hoger geopend. Ook de andere Europese aandelenmarkten begonnen met winst. Vooral in Londen waren beleggers opgelucht dat de Schotten hebben besloten bij het Verenigd Koninkrijk te blijven.

19-09-2014 07:52

DEN HAAG - Het aantal winkelovervallen is opnieuw gedaald en op een historisch laag niveau gekomen. In de eerste acht maanden van dit jaar werden 232 winkeliers het slachtoffer van overvallers, tegen 294 in dezelfde periode (januari tot en met augustus) vorig jaar. Dat is een daling met 21 procent. Dat maakte Detailhandel Nederland vrijdag bekend.

19-09-2014 07:18

LONDEN - De Britse aandelenbeurs gaat vrijdag naar verwachting flink hoger openen, dankzij opluchting dat de Schotten tegen afscheiding van Groot-Brittannië hebben gestemd. Volgens de eerste uitslagen hebben de tegenstanders van afsplitsing bij het referendum de meeste stemmen binnengehaald.

18-09-2014 23:53

NEW YORK - Het Chinese internetwinkelbedrijf Alibaba heeft de introductiekoers van het aandeel gesteld op 68 dollar per aandeel. Dat heeft Dow Jones donderdagavond gemeld op basis van een bron die dichtbij het vuur zit. Bij die koers haalt Alibaba met zijn beursgang 21,8 miljard dollar op (16,8 miljard euro).

NEW YORK - De Dow-Jonesindex stond donderdag in het laatste deel van de handelsdag op een nieuwe recordstand. Beleggers waren goedgemutst dankzij de toezegging van de Federal Reserve dat de rente in de VS voorlopig laag zal blijven en dankzij goed nieuws over de banenmarkt.

19-09-2014 21:31

NEW YORK - De hoofdgraadmeters van de aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag overwegend op een kleine winst. Alle aandacht op Wall Street ging echter uit naar de beursgang van het Chinese internetbedrijf Alibaba, dat zijn bestaan als beursgenoteerd bedrijf begon met een enorme koerswinst.

19-09-2014 18:38

AMSTERDAM - De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is vrijdag op de hoogste koers sinds eind juni 2008 gesloten. Beleggers reageerden opgelucht op de keuze van Schotland om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Samen met de belofte van een aanhoudend lage rente in de VS zorgde de uitslag van het Britse referendum voor een optimistische stemming onder beleggers.

19-09-2014 17:50

DEN HAAG - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat de voorgenomen overname van het Britse mediabedrijf Mecom, moederbedrijf van uitgeversconcern Wegener, door De Persgroep nader onderzoeken. Door deze overname ontstaat een uitgever die in vrijwel heel Nederland landelijke en regionale dagbladen uitgeeft en huis-aan-huisbladen verspreidt.

19-09-2014 16:42

AMSTERDAM - De Europese beurzen stonden vrijdag in de middaghandel onveranderd op winst. Beleggers reageerden opgelucht op de keuze van Schotland om bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Samen met de belofte van een aanhoudend lage rente in de VS zorgde de uitslag van het Britse referendum voor een optimistische stemming onder beleggers.

19-09-2014 16:38

NEW YORK - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst geopend. Beleggers wachten op de eerste notering van het aandeel Alibaba, het Chinese internetbedrijf dat goed is voor de grootste beursgang die ooit in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden.

19-09-2014 14:47

NEW YORK - De handel op Wall Street staat vrijdag vrijwel volledig in het teken van de langverwachte beursgang van de Chinese internethandelaar Alibaba op de New York Stock Exchange (NYSE). Donderdag sloten de Dow-Jonesindex en de S&P 500 op nieuwe recordniveaus.

19-09-2014 08:35

AMSTERDAM - De effectenbeurs aan het Amsterdamse Damrak opent vrijdag met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger beginnen. Vooral in Londen zijn beleggers opgelucht dat de Schotten hebben besloten bij het Verenigd Koninkrijk te blijven. Het Britse pond zit in de lift en de FTSE-index stevent af op een flink hogere opening.

19-09-2014 08:28

AMSTERDAM - Heineken zoekt een opvolger voor zijn financiële topman René Hooft Graafland. Dat bevestigde het bierbedrijf vrijdag naar aanleiding van een bericht van het Financieele Dagblad (FD).

19-09-2014 08:12

TOKIO - De aandelenbeurs in Tokio is vrijdag opnieuw hoger gesloten. De belofte van de Japanse premier Shinzo Abe om de pensioenfondsen zo snel mogelijk te hervormen en de zwakke Japanse yen hielpen de beurskoersen vooruit. De Nikkei eindigde 1,6 procent in de plus op 16.321,17 punten en bereikte daarmee het hoogste niveau sinds 2007.

DEN HAAG - Huishoudens verbruiken steeds minder gas en stroom. Dat komt vooral doordat nieuwe woningen beter zijn geïsoleerd en cv-ketels en grote elektrische apparaten als koelkasten en wasmachines zuiniger zijn geworden. Dat blijkt uit Energietrends 2014 van Energie Centrum Nederland (ECN) en de brancheorganisaties Energie-Nederland en Netbeheer Nederland.

18-09-2014 21:33

NEW YORK - De Dow-Jonesindex stond donderdag in het laatste deel van de handelsdag op een nieuwe recordstand. Beleggers waren goedgemutst dankzij de toezegging van de Federal Reserve dat de rente in de VS voorlopig laag zal blijven en dankzij goed nieuws over de banenmarkt.

18-09-2014 21:20

DEN HAAG - De Nederlandse staat moet meer lenen, vooral omdat het tekort in de begroting die dinsdag werd gepresenteerd wat hoger uitvalt dan eerder werd voorzien. De financieringsbehoefte wordt nu geraamd op 94,7 miljard euro in vergelijking met 91,3 miljard euro een paar maanden geleden. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie donderdag bekend.

18-09-2014 19:32

NEW YORK - Opluchting over het voorlopig uitblijven van een renteverhoging en een opsteker over de banenmarkt zorgden donderdag voor een optimistische sfeer op Wall Street. De Dow-Jonesindex bereikte tussentijds een nieuwe recordstand.

AMSTERDAM - De Europese aandelenmarkten zaten donderdag in de lift nadat de Amerikaanse centrale bank, de Fed, woensdagavond had gesteld dat de rente in de VS nog een aanzienlijke tijd laag zal blijven.


Stelling

EK 2020 ramp voor supporters

De Supportersclub Oranje is blij dat Amsterdam is gekozen als één van de 13 speelsteden tijdens het EK van 2020, maar plaatst daarnaast kritische kanttekeningen. „Vanuit het oogpunt van de fans is dit EK een ramp”, zegt bestuurslid Theo Pouw. Als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK van over 6 jaar, dan speelt de nationale voetbalploeg minimaal twee wedstrijden in de Amsterdam Arena. ,,Maar daarna moet Oranje naar Denemarken of Spanje, vervolgens naar Ierland of Roemenië en daarna naar bijvoorbeeld Rusland. Dat is niet op te brengen.” Dit EK is daarom voor supporters een ramp.

Stelling
Het antwoord van...
Centrum Oosterwal
Karel Stevens
Plastisch Chirurg
15-09-2014 13:02 Vraag & antwoord

,,Wat zie jij er vermoeid uit, slecht geslapen?” Sommige mensen krijgen deze vraag geregeld, terwijl ze zich eigenlijk fit voelen. De boosdoener is vaak de huid van de oogleden die verslapt en hierdoor gaat hangen. Een ooglidcorrectie kan uitkomst bieden. Karel Stevens, plastisch chirurg bij Centrum Oosterwal in Alkmaar, vertelt hierover in zijn antwoord op lezersvragen.

 

Lees verder!