KBTR reist af naar Professorenwijk

De Utrechtse KBTR op het schoolpleintje van het Stedelijk Gymnasium aan de Fruinlaan. (Foto Joachim Springer)

LEIDEN - De scholiere van het Stedelijk Gymnasium haalt achteloos haar schouders op en neemt nog een trekje van haar sigaret. ,,Ik heb er nog nooit zo op gelet.” Haar hoofd draait zich om naar de afbeelding van de Utrechtse kabouter (KBTR), op het muurtje naast het schoolplein. ,,Wie is dat dan?”

Door Leidsche Buurten - 11-1-2013, 11:46 (Update 12-1-2013, 12:31)

Pas als je hem kent, valt hij je op. De KBTR staat afgebeeld op de vele muurtjes, bruggetjes en tunneltjes van Utrecht. Allemaal gespoten door een geheimzinnige street artist, die dezelfde naam draagt als zijn creatie.

Naar eigen zeggen ontstond KBTR zes jaar geleden om het straatbeeld op te vrolijken en mensen een glimlach op het gezicht te toveren.

Wat doet KBTR in Leiden? Frank Dries, hoofdredacteur van Straatnieuws Utrecht, weet het niet.

In zijn magazine verschijnt elke uitgave een foto van een gevonden KBTR. Maar over zijn reisgedrag is weinig bekend. ,,Via onnavolgbare wegen blijft hij maar doorgaan. Dus blijf opletten!”

Gijs de Rijk, auteur van het KBTR Boek, verbaast zich niet over het reisje naar Leiden. ,,KBTR wordt wel vaker buiten de Utrechtse grenzen gespot. In mijn fotoboek staan KBTR-afbeeldingen uit Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ik heb zelfs een foto van hem in België en Mexico.”

De KBTR-artiest geeft in een tv-interview met EenVandaag aan inderdaad zijn grenzen te verleggen tot buiten Utrecht. ,,Het KBTR-tijdperk staat nog in de kinderschoenen. Dit verhaal gaat nog een staartje krijgen. Een flinke ook.” Leiden kan zich dus opmaken voor meer KBTR’s op de stadsmuren. Te beginnen in de Professorenwijk.

(Joachim Springer/Ellen Nieuwenhuijze)

 

 

 

 Meer over dit onderwerp
  • Studentencampus Lammenschans niet van de baan

    De gemeente Leiden gaat ervan uit dat het project voor de studentencampus 'De Leidse...
  • Sixpacks in de Professorenwijk

    Sporten als goed voornemen in 2013? Niet bij Sport Gezondheidscentrum Visser. Niet...
  • Frederik Zevenbergen (VVD) woedend op

    VVD-raadslid Frederik Zevenbergen reageerde vrijdagmiddag woedend toen scholieren...
Meer artikelen
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Meest gelezen
Laatste reacties