Leidsch Dagblad - Duin en Bollen
 
24-04-2014 16:26

REGIO - Tijdens een drugsdag heeft de politie in het disctrict Leiden-Bollenstreek woensdag  een aantal hennepkwekerijen aangetroffen. Twee mensen zijn aangehouden. Maar er werden meer mensen op de bon geslingerd.

24-04-2014 15:46

RIJNSBURG - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf Hagenaren aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een inbraak in een woning bij De Poel in Rijnsburg.

24-04-2014 14:15

KATWIJK - Een zoveelste stap naar het definitief afblazen van de Verlengde Westerbaan, de zuidelijke rondweg naar Katwijk aan Zee. Zo typeert Ben ter Haar van de Stichting Duinbehoud de uitspraak van de Raad van State om het beschermde Natura 2000-gebied weer op te rekken naar de oorspronkelijke grens: het hek tussen Vlaggeduin en de hondenuitlaatstrook. ,,Feitelijk maakt dit de aanleg van een fatsoenlijke Verlengde Westerbaan bijna onmogelijk’’, zegt Ter Haar. ,,Wij zijn blij met deze uitspraak.’’

23-04-2014 22:35

NOORDWIJKERHOUT - Op een parkeerplaats langs de N206 ter hoogte van Noordwijkerhout is woensdagavond een auto in vlammen op gegaan. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

23-04-2014 19:00

SASSENHEIM - Ondanks ontlezing en de economische crisis kiest de eigenares van boekhandel Wagner, in de Sassenheimse Hoofdstraat, voor uitbreiding. ,,Ik geloof er gewoon nog in’’, zegt Willemien Wagner.

23-04-2014 15:22

KATWIJK - De bouw van de ondergrondse parkeergarage aan de Boulevard, drukt de komende maanden zijn stempel op het toeristenseizoen in Katwijk. Boulevard en strand worden in het centrum van het dorp van elkaar gescheiden door een enorme bouwput.

23-04-2014 11:06

ALPHEN AAN DEN RIJN / ZOETERWOUDE - 25 Miljoen liter bier wordt er op jaarbasis verscheept vanuit overslagterminal Alpherium. De Zoeterwoudse bierbrouwer Heineken geldt als absolute grootgebruiker van de containerhaven in Alphen aan den Rijn. Hier vandaan worden vrachtschepen via Rotterdam en Antwerpen vervoerd naar alle werelddelen.

23-04-2014 10:59

KATWIJK - Het nieuwe Katwijkse college bestaat louter uit christelijke partijen: CDA, ChristenUnie en SGP. De CU krijgt als enige twee wethouders in het dagelijks bestuur van de gemeente: Gerard Mostert (zorg) en Klaas Jan van der Bent (infrastructuur). Voor het CDA houdt formateur Willem van Duijn financiën en Jacco Knape gaat namens de SGP jeugd, cultuur en openbare werken doen.

23-04-2014 08:00

NOORDWIJK - Henk Hoogervorst krijgt, als de gemeenteraad daar woensdagavond mee instemt, drie weken extra de tijd om voldoende handtekeningen te verzamelen voor een definitief referendumverzoek over de voorgenomen samenwerking tussen Katwijk en Noordwijk.

KATWIJK - Een groeiende groep mountainbikers kan voor de beoefening van haar sport binnenkort ook in Katwijk terecht. Als de gemeenteraad ermee instemt komt er een parcours op het voormalige vliegkamp Valkenburg.

21-04-2014 13:40

NOORDWIJK/KATWIJK - De kustgemeenten Noordwijk, Katwijk, Wassenaar en Zandvoort krijgen de steun van grote organisaties in hun verzet tegen de bouw van windmolenparken vlakbij de kust. ANWB en gezamenlijke milieuorganisaties wijzen in brieven aan de Tweede Kamer en de verantwoordelijke ministers Henk Kamp en Melanie Schultz van Haegen op de nadelige gevolgen voor het toerisme, natuur, ecologie en landschap.

Scooterrijder gewond op Duinweg in Noordwijk. Foto: VOLmedia.nl
20-04-2014 20:51

NOORDWIJK - Op de Duinweg is zondagavond een scooterrijder gewond geraakt. De scooterrijder reed even na zeven uur op het fietspd en kwam door onbekende oorzaak hard ten val.

Man valt van ladder in Noordwijkerhout. Foto: VOLmedia.nl
20-04-2014 19:14

NOORDWIJKERHOUT - In een tuin aan het Julianaplein in Noordwijkerhout is zondag aan het einde van de middag een man van een ladder gevallen. De man was dusdanig gewond dat de hulp van de traumahelikopter werd ingeschakeld.

Wielrenner gewond na ongeval in Katwijk. Foto: VOLmedia.nl

KATWIJK - Een wielrenner is zondagmiddag rond kwart voor drie gewond geraakt na een ongeval op de Noordduinseweg in Katwijk.

24-04-2014 15:53

SCHOONHOVEN - Een 33-jarige man uit Rijnsburg heeft in dronken toestand een verkeersbord platgereden. De politie hield hem woensdag aan. Niet alleen voor de aanrijding, maar ook omdat de man er na het ongeluk vandoor ging.

24-04-2014 15:12

LEIDEN - De nieuwe Kennislijn gaat vanaf december rijden tussen Corpus en station Lammenschans in Leiden. De snelbus rijdt langs musea, door het Bio Science Park, naar grote onderwijsinstellingen (ROC’s) en het Leids Universitair Medisch Centrum.

24-04-2014 08:00

HILLEGOM - De coalitiebesprekingen in Hillegom zijn terug bij af. Bevolkingsbelangen Hillegom (BBH) wil niet meer met de andere lokale partij Bloeiend Hillegom (BH) samen in het nieuwe college. Reden is een gebrek aan onderling vertrouwen, zeggen zowel Ria Heemskerk (BH) als Frank Evers (BBH).

23-04-2014 13:56

LISSE - Een verhuurd appartement aan de Van Speykstraat in Lisse werd gebruikt om hennep te kweken. Daar kwam de politie woensdag achter.

23-04-2014 13:01

SASSENHEIM - Ex-voetballer Willem van Hanegem is donderdagavond te gast in Sassenheim. In het clubhuis van voetbalvereniging Ter Leede wordt hij vanaf acht uur geïnterviewd door journalist Jaap Visser.

23-04-2014 11:42

DEN HAAG/SASSENHEIM - De gemeenteraad van Teylingen weigert terecht medewerking aan het afbouwen van de molenstomp aan de H. Knoopstraat in Sassenheim. Dit heeft de Raad van State woensdagochtend bepaald.

22-04-2014 12:28

NOORDWIJK - Een auto raakte dinsdag in de berm van de N206 in Noordwijk. Hierdoor reed de auto tegen een lantaarnpaal, waarna het voertuig over de kop vloog.

22-04-2014 11:22

KATWIJK/VOORSCHOTEN - Twee mannen zijn dit paasweekend aangehouden omdat zij amfetamine bij zich hadden. De mannen werden gepakt op de Hercules in Katwijk en de Molenweg in Voorschoten.

22-04-2014 07:00

DUIN- EN BOLLENSTREEK - Gooi tijdens Koningsdag onverkochte elektrische apparaten op de Vrijmarkt niet weg, maar breng ze naar de milieustraat. Dat is de boodschap van de milieustraten van alle Bollenstreekgemeenten. Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Teylingen en Hillegom doen aan de landelijke actie van Wecycle mee. Elektronica die niet verkocht is, belandt na de vrijmarkten doorgaans in de vuilnisbak.

BOLLENSTREEK - Een mooi voordeeltje voor het Bloemencorso van de Bollenstreek. De pasjes voor verkeersregelaars zijn een jaar lang geldig voor alle evenementen in de streek. Dat betekent dat de vrijwilligers die dit jaar meedoen ook tijdens het corso van volgend jaar geen passen hoeven aan te schaffen en geen training hoeven volgen, omdat de corso’s binnen een jaar op elkaar volgen. Zo start volgend jaar het corso eind april, dit jaar is dat in het eerste weekend van mei.

20-04-2014 13:31

KATWIJK - Op de Wassenaarseweg (N441) in Katwijk heeft zondagmiddag een ongeval plaatsgevonden door een foutieve inhaalmanouevre door een motorrijder.

20-04-2014 12:53

NOORDWIJK - Natuurlijk, het verlies tegen Spakenburg kwam voor Noordwijk bijzonder ongelegen. Tegelijkertijd was er het besef dat de gevolgen te overzien zijn.

20-04-2014 11:42

NOORDWIJK - Op het strand bij Noordwijk nabij afrit 10 is zondagmorgen een klein explosief aangetroffen. De politie heeft eerst het gebied waar het explosief lag afgezet, en daarna ook het strand tussen afrit 10 en 12.

NOORDWIJK - In restaurant Bistro Bardot aan het Pickeplein in Noordwijk is zondagochtend rond één uur ’s nachts een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer kwam zeer ongelukkig terecht na een val.

Stelling

Doorgaan met Lintjesregen

Vrijdag krijgen naar verluid 3465 mensen die iets bijzonders hebben gepresteerd of zich voor de samenleving hebben ingespannen een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Al jaren wordt discussie gevoerd over aanpassing of afschaffing van het systeem vanwege de kosten (ambtelijke procedures) en willekeur van de gedecoreerden (iemand moet je voordragen). Maar het is nog altijd een goedkope manier om burgers te bedanken voor hun inzet voor de maatschappij. Mee doorgaan dus.

Stelling