Asielzoekerscentrum in Lisse van de baan

LISSE - Er komt definitief geen asielzoekerscentrum in het voormalige pand van Swets & Zeitlinger aan de Heereweg 347b in Lisse. B en W hebben een streep door de plannen gezet nu het COA heeft aangegeven de ruimte niet nodig te hebben.

Door Paul de Vlieger - 22-9-2016, 18:10 (Update 22-9-2016, 18:38)

Het besluit is donderdag genomen, tijdens een extra B en W-vergadering. De aanleiding daarvoor was een brief die het COA de dag daarvoor aan het college verstuurde. Daarin stond dat het COA niet langer de noodzaak heeft om de locatie in Lisse te openen.

Lisse rekent niet meer op vestiging azc

Burgemeester en wethouders van Lisse gaan er niet meer vanuit dat er een asielzoekerscentrum in het dorp komt. „Het lijkt erop dat er geen noodzaak is om een azc in Lisse te openen”, schrijft het college in een persverklaring.

Lees verder...

De Lissese politiek - die eind juni met een ruime meerderheid instemde met een azc voor maximaal driehonderd vluchtelingen voor de duur van maximaal vijf jaar - heeft steeds als belangrijke voorwaarde gesteld dat er een noodzaak voor de opvanglocatie moest zijn. Het college heeft nu besloten het gebouw niet langer beschikbaar te houden en dat de huidige bedrijfsbestemming van het pand in stand blijft. Mocht er in de toekomst andermaal een verzoek komen om vluchtelingen op te vangen, dan wordt dat opnieuw beoordeeld.

Volgens burgemeester Lies Spruit heeft de mogelijke komst van een azc in Lisse veel losgemaakt. ,,De vraag heeft grote impact gehad op de samenleving. Velen bleken bereid mee te werken aan opvang van asielzoekers, maar wij hebben ook een duidelijk tegengeluid vernomen. Wij kijken terug op een met respect verlopen proces. Wij waren onder de indruk van de betrokkenheid van onze inwoners’’, zegt Spruit.Meer over dit onderwerp
  • Lisse rekent niet meer op vestiging azc

    Burgemeester en wethouders van Lisse gaan er niet meer vanuit dat er een...
  • Ruime meerderheid Lissese politiek zegt ja tegen

    Lisse krijgt voor vijf jaar een asielzoekerscentrum (azc) in het voormalige...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling