Buurt mag meepraten over fietsbrug over de Oude Rijn

Het oude ontwerp van de fietsbrug over de Oude Rijn.

VALKENBURG/OEGSTGEEST - Bewoners van de wijken ’t Duyfrak in Valkenburg en Nieuw Rhijngeest in Oegstgeest kunnen maandag meepraten over de toekomstige fietsbrug over de Oude Rijn.

Door Alieke Hoogenboom - 23-9-2016, 9:19 (Update 23-9-2016, 10:11)

De gemeente Katwijk legt buurtbewoners een aantal criteria voor, zoals de inpassing in het landschap, het uiterlijk en de vorm van de brug, en zij mogen daarop reageren en ideeën voordragen. ,,Bij de vorige ontwerpwedstrijd hebben we veel inbreng gekregen, maar inmiddels wonen er veel nieuwe mensen in de wijken die er met een frisse blik naar kijken. De basis is er, maar het ontwerp is niet in beton gegoten’’, licht een gemeentewoordvoerster de reden van de bijeenkomst toe.

Het ’oude’ ontwerp werd onlangs van tafel geveegd. De twee gemeenten kwamen erachter het ontwerp te duur en kwetsbaar was om uit te voeren. Katwijk is nu in gesprek met vijf aannemerscombinaties die de klus kunnen klaren. In november wordt een keuze gemaakt.

Een groot verschil met het vorige traject is dat wordt gekozen voor een partij die gaat ontwerpen, bouwen én onderhouden. Daarnaast krijgt de aannemer meer vrijheid. Zo hoeft het geen ophaalbrug te zijn; de brug mag ook op een andere manier opengaan. Ook mag de uitvoerende partij zelf materiaal kiezen. Voor de vorige bouwer lag in het ontwerp al vast dat de verbinding van kunststof moest zijn.

Voor de brug is acht miljoen euro beschikbaar. De oeververbinding zal er op zijn vroegst eind 2018 liggen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg in Leiden.Meer over dit onderwerp
  • Fietsbrug Oude Rijn moet beter en goedkoper

    Het gaat zeker een jaar langer duren voordat fietsers over een nieuwe brug over de...
  • Fietsbrug Oude Rijn: 8 miljoen

    De fietsbrug over de Oude Rijn komt er. De nieuwbouwwijken 't Duyfrak (Valkenburg) en...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder