Beuk schenkt kunstwerk tweede leven

Afbeelding Koninklijke Beuk

NOORDWIJK - Het kunstwerk van Ab Steenvoorden sierde jarenlang het JOIN-gebouw in Noordwijk, maar na sloop van het pand dreigde hetzelfde met de plaquette te gebeuren. Dankzij Koninklijke Beuk krijgt het object alsnog een nieuw leven.

Door Peter van der Hulst - 1-12-2016, 10:41 (Update 1-12-2016, 10:41)

Tien jaar geleden kondigde het touringcarbedrijf ter gelegenheid van het honderd jarige bestaan een ’cadeau voor de Noordwijker’ aan. Het kunstwerk moest een verbinding tussen Noordwijk aan Zee en Noordwijk Binnen vormen. De keuze voor een plek nabij het zwembad was dan ook snel gemaakt. Donatie zou pas plaatsvinden na realisatie van het nieuwe zwembad Binnenzee. Tien jaar later is het zover.

In die tijd speelde ook de discussie over de toekomst van het kunstwerk van Ab Steenvoorden. Een plaquette dat toevalligerwijs de naam ’Zee en Binnen’ draagt. Bovendien hing het aan de jongensschool waar verschillende leden van de familie Beuk les volgden.

Het kunstwerk van Steenvoorden wordt eerst gerestaureerd door kunstenaar Zuliani. Daarna zal hoveniersbedrijf Jonker in het voorjaar van 2017 een perk aanleggen, waar ook plek is voor een beukenboom.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving