Buurt wil grotere speelplek bij Visserijschool

KATWIJK - De speeltuin bij de Visserijschool in Katwijk aan Zee moet behouden blijven én groter worden. Die oproep doet het Collectief Direct Omwonenden Visserijschool in een brief aan het Katwijkse gemeentebestuur.

Door Alieke Hoogenboom - 1-12-2016, 18:06 (Update 1-12-2016, 18:06)

De speeltuin tussen de Rijnmond en de achterkant van de Visserijschool heeft volgens de schrijvers een belangrijke buurtfunctie. Ze stellen dat het de enige plek is waar kinderen ’onbekeken en ongestoord’ kunnen spelen. Dat verandert als daar hoogbouw wordt neergezet en de kinderen ’te kijk staan’, menen ze. Daarbij komt dat de buurt verjongt en daar hoort een grotere speeltuin bij. Niet alleen toestellen voor peuters en kleuters, maar ook aan 10 tot 12-jarigen moet worden gedacht, vinden ze.

’Uitbreiding van de speeltuin met nog meer groen en nieuwe speeltoestellen sluit aan bij de plannen van de nieuwe speelweg die straks vanuit de Rooie Buurt over de nieuwe Sluisweg en langs de Rijnmond richting de speeltuin wordt aangelegd’, staat in de brief.

De speelplek opschuiven naar de hoek van het terrein, is volgens hen geen optie. Dat willen de aangrenzende bewoners niet.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving