Leidsch Dagblad - Leiden en Regio
 
25-07-2014 17:06

LEIDEN - Een 22-jarige Leidenaar en een 29-jarige man uit Sittard zijn gistermorgen aangehouden op de A58 bij het Brabantse plaatsje Wouw, omdat zij meer dan dertig kilo marihuana achter in hun auto hadden.

Susanne Moerkerk 60 seconden
25-07-2014 17:00

Mijn oma had een autootje, het Tomaatje, dat door de vrouwelijke lijn van de familie werd gebruikt.

25-07-2014 15:28

ZOETERWOUDE - Een 20-jarige vrouw uit Zoeterwoude is in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen van een aanrijding op woensdag 16 juli op de Burgemeester Detmersweg.

24-07-2014 16:17

LEIDEN - Internationale en nationale dj’s reizen zaterdag af naar recreatiegebied Vlietland tussen Leiden en Leidschendam om de bezoekers van Puur festival van techno, deephouse en techhouse te voorzien.

24-07-2014 12:35

ZANDVOORT - Een agent heeft woensdagavond een 45-jarige man uit Wassenaar aangehouden op het strand van Zandvoort voor diefstal van een mobiele telefoon.

Aad Rietveld 60 seconden
24-07-2014 09:54

Ze praat bijna aan één stuk door, de vrouw met paars haar in de intercity naar Schiphol. Ze gaat met haar twee dochters vliegen naar Turkije, begrijp ik, en geeft lucht aan elke gedachte die in haar hoofd opkomt. Dat klinkt niet per se logisch. ,,Het is echt zo’n maatschappijtje waarvan ik denk van huh’’, zegt ze, en dan: ,,Kijk eens wat een hoop zonnebloemen daar staan.’’

23-07-2014 14:38

In de Korte Vliet tussen Leiden en Voorschoten is woensdagmiddag het stoffelijk overschot gevonden van een 54-jarige man die sinds een dag vermist werd. Politie en provincie hebben een deel van de oever afgezet en inmiddels met een paal een deel van het water gemarkeerd.

23-07-2014 10:27

ZOETERWOUDE - Pakken van karton, waarin melk of frisdrank heeft gezeten, apart inzamelen. Dat is het voorstel van de Zoeterwoudse VVD, om de gemeente nóg milieuvriendelijker te maken.

23-07-2014 10:24

LEIDEN - Bouwbedrijf Heijmans gaat voor ongeveer veertig miljoen euro de kruising tussen de Leidse Plesmanlaan en Haagsche Schouwweg grondig veranderen. Dat maakten vertegenwoordigers van de gemeente Leiden en Heijmans officieel bekend.

LEIDEN - Hij is een ’nette mens’ en woorden als ’kankerhond’ en ’kankerhomo’ gebruikt hij niet. Dreigbrieven aan een lid van de examencommissie van de Leidse universiteit met die woorden heeft hij dus niet geschreven, bezweert een 43-jarige Wassenaarder de rechtbank.

Ongeval met fietsters bij station Lammenschans. Foto: Wilco Devilee
22-07-2014 20:58

LEIDEN - Een fietsster is dinsdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Kamerlingh Onnesplein bij station Lammenschans in Leiden.

Erna Straatsma
22-07-2014 17:13

Het is een spontane gedachte, die rond zes uur ’s avonds opkomt. Zullen we barbecueën? 

22-07-2014 16:00

LEIDERDORP / DEN HAAG - De 72-jarige Rotterdammer Fred H., die ervan werd verdacht dat hij vorig jaar juli in Leiderdorp heeft staan potloodventen in bijzijn van minderjarige kinderen, is veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur.

LEIDEN - Wie weet waar de Diefsteeg is? En wat er allemaal te koop is? De echte shopaholic gaat er blind naar toe, net als de rechtgeaarde Leiden-liefhebber: dat is dat mooie steegje dat van de Breestraat naar de Pieterskerkstraat/Pieterskerkgracht loopt. Maar heel veel mensen hebben geen flauw idee. Het nieuwe uiterlijk van het leegstaande winkelpand van voorheen Wolfslag aan de Breestraat 159 moet daar verandering brengen. De eerste City Plug-in van Barbara van Druten en Niki Koutouras vertelt de historische verhalen over het mooie steegje en is tegelijkertijd ook een hedendaagse 'reisgids'.

25-07-2014 17:05

VOORSCHOTEN - Serviceclub Lions Voorschoten houdt zondag 14 september van 16.00 tot 18.00 een benefietveiling voor stichting Voorschot. Veilingmeester

25-07-2014 16:09

HAARLEM - Leiderdorper Mohamed M. die er van werd verdacht dat hij op 30 oktober vorig jaar zijn hoogzwangere ex-partner Nalini Bhoelai om het leven bracht, is vrijdag veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf.

25-07-2014 11:14

LEIDEN - Op de kruising Ommedijkseweg/Valkenburgseweg is donderdagavond rond half zeven een scooter geschept door een Zwitserse automobilist. De 27-jarige scooterbestuurster uit Oegstgeest brak daarbij haar sleutelbeen

24-07-2014 07:00

WARMOND - Warmunda ziet de komende jaren af van de bouw van duurdere huurwoningen in Warmond. Volgens de woningcorporatie maakt de herziene Woningwet dergelijke activiteiten ’vrijwel onmogelijk’. Ook de bouw van goedkope huurwoningen en renovatie van bestaande complexen wordt de komende jaren lastig.

23-07-2014 19:33

REGIO - Mensen stoppen met praten, bussen en auto’s staan stil. De stranden blijven vol, maar de zwembaden zijn korte tijd leeg. Op diverse plaatsen in de regio komen mensen deze woensdagmiddag rond vier uur samen om te gedenken. Het is de nationale dag van de rouw: op het moment dat de eerste vliegtuigen met de slachtoffers landen in Eindhoven, staat Nederland en dus ook de Leidse regio stil bij de vliegramp in de Oekraïne.

Susanne Moerkerk Zomerrubriek. De trein van .. 8:56
23-07-2014 18:00

LEIDEN - Deze zomer pakt Leidsch Dagblad elke week een trein die op zijn eigen manier bijzonder is. Vertrek- of eindpunt: Leiden CS.

23-07-2014 10:00

NOORDWIJK - Het is op het heetst van de dag als Marian Brandsma neerploft op de inmiddels aardig warm gebakken trappen richting het Noordwijkse strand. ,,Dit is de eerste keer dat ik aan de Strand6Daagse meedoe en ik kan nu al geen zand meer zien.’’ Zo erg als haar korte verslag doet vermoeden is het niet. Met een brede lach ziet ze hoe echtgenoot Cees haar schoen uit doet en haar voet begint te masseren. ,,Last van mijn enkel.’’

23-07-2014 09:30

LEIDEN - Vijf studenten uit Leiden en een uit Amsterdam trokken de afgelopen maand door Centraal-Azië, in opdracht van Hermitage Amsterdam. Hun souvenirs brachten ze naar het museum in de hoofdstad.

23-07-2014 07:49

De frustratie, woede en onmacht die leven na de vliegramp richten zich ook op de 29-jarige dochter van de Russische president Poetin, die in Nederland woont. Dat schrijft dagblad Trouw.

LEIDEN - De directeur van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiden is opgestapt.

22-07-2014 11:19

Voor de een staat de tijd ’s zomers even stil. Geen werk, geen school, lekker luieren aan het strand. De ander werkt stug door, met een strakke blik op zijn horloge. Juli en augustus zijn ook de maanden waarin je je voorbereidt op een nieuw seizoen. Het Leidsch Dagblad richt zich de komende weken dagelijks aan het thema ’tijd’.

22-07-2014 11:00

LEIDEN - Voor de een staat de tijd ’s zomers even stil. Geen werk, geen school, lekker luieren aan het strand. De ander werkt stug door, met een strakke blik op zijn horloge. Juli en augustus zijn ook de maanden waarin je je voorbereidt op een nieuw seizoen. Het Leidsch Dagblad wijdt de komende weken dagelijks twee pagina’s aan het thema ’tijd’. Met vandaag het strand in heden en verleden, en het ’wanderen’ als vrijetijdsbesteding.

22-07-2014 09:09

LEIDEN - Wie in Leiden een festival houdt, een feestje heeft, zijn beste beentje voorzet voor een goed doel of een concert organiseert, is van één ding bijna zeker: Leidse Glibber Emile van Aelst is erbij. De afgelopen week bracht hem op Rem's verjaardag, een duur provinciaal cadeau voor de regio en een drankcontract voor het nieuwe muziekcentrum Gebr. De Nobel.

NOORDWIJK - Noordwijk koestert zijn historie. Er zijn weinig dorpen waar zo veel naslagwerken over de tijden van weleer zijn verschenen. In november wordt daar een opmerkelijk exemplaar aan toegevoegd. Leraar Jan Lutgens verbleef aan het einde van de negentiende eeuw in de kustplaats. Hij ving het tijdsbeeld in 28 prenten. Jeroen Verhoog, auteur van het naslagwerk ’de Atlas van Noordwijk’, heeft ze allemaal teruggevonden en samengebracht in het boek ’Noordwijk door de ogen van Lutgens’. Verhoog: ,,Lutgens geeft een beeld van Noordwijk uit de tijd dat er nog niet werd gefotografeerd.’’ De bijzondere portfolio met de opnieuw gereproduceerde tekeningen verschijnt medio november.Stelling

Laat Abba belasting betalen

De Zweedse topband Abba ontduikt belasting via belastingparadijs Nederland. Nederland heft namelijk geen bronheffing op royalty’s. Dat onthullen de journalisten Henk Willem Smits, Joost van Kleef en Martin van Geest in de geactualiseerde versie van hun boek ’Het Belastingparadijs. Waarom niemand hier belasting betaalt behalve u’. Ze zingen wel niet meer, maar het Zweedse superkwartet vangt nog steeds miljoenen aan royalty-inkomsten. Ook de Rolling Stones en U2 sluizen hun royalty’s via Nederland. En wij maar krom liggen voor de fiscus. Laat Abba ook lekker belasting betalen.

Stelling
Het antwoord van...
Oogcentrum Noordholland
Rob Wouters
Oogarts
21-07-2014 07:00 Vraag & antwoord

Iedereen krijgt met staar te maken in zijn leven. Het is een aandoening die niet te voorkomen is. ,,Maar wel te genezen”, stelt oogarts Rob Wouters van Oogcentrum Noordholland gerust. Bij staar wordt het zicht troebel door verharding en minder transparant worden van de ooglens. Meestal gebeurt dit op latere leeftijd, maar in sommige gevallen komt het al eerder voor. De oplossing is een operatie. Wouters beantwoordt drie vragen over staar. 

Lees verder!