Grote brand in parkeergarage Winkelhof Leiderdorp

 
Bekijk Fotoserie

LEIDERDORP - Bij een grote brand in de parkeergarage van de Winkelhof in Leiderdorp zijn woensdagnacht vier auto’s uitgebrand. Dertien andere voertuigen zijn beschadigd.

De brand ontstond in de parkeergarage ter hoogte van het winkelpand van de Hema. De bovengelegen woningen hoefden niet te worden ontruimd. Wel zijn enkele bewoners wakker geworden en hebben zelf een veilige verblijfplaats gezocht.

Het vuur was snel onder controle, maar de brand ging gepaard met veel rook. Vanwege die rookontwikkeling zullen veel winkels voorlopig nog niet opengaan. Per winkel zal, afhankelijk van de roetschade, worden bekeken wanneer geopend kan worden. Door de brand is ook schade ontstaan aan de constructie van de parkeergarage. Bouw- en woningtoezicht doet donderdag onderzoek hiernaar.

Leiderdorp is bang voor pyromaan

Vier auto’s uitgebrand, vier zwaar beschadigd: dat is de balans van een weekeinde bibberen rond de Leiderdorpse Winkelhof.

Lees verder...

Aan de achterzijde van de parkeergarage is een commandopost van brandweer en politie ingericht. Vijf tankautospuiten en een ladderwagen zijn ingezet bij de brandmelding.

Brandstichting

Er is een vermoeden van brandstichting. De laatste tijd is mogelijk een pyromaan actief. Vlak voor het uitbreken van de brand was er al een autobrand in de Willem Barentszstraat in Leiden. Snel gevolgd door deze melding.

Winkeliers Winkelhof balen

Bertus Bos heeft zijn leveranciers afgebeld en zijn personeel laten weten dat ze thuis kunnen blijven. Hij wil ze niet in zijn vishandel hebben, nu daar een doordringend rooklucht hangt na de grote brand in de parkeergarage onder de Winkelhof. ,,Gezondheid is belangrijker dan geld’’, zegt Bos. ,,We hebben inkomstenderving en ongetwijfeld ook hoge schoonmaakkosten, maar dat lost de verzekering wel op.’’

Lees verder...

De afgelopen weken zijn al eerder auto’s in deze parkeergarage en omliggende straten in brand gestoken.

Weekmarkt

De weekmarkt aan de Sandhorst deed goede zaken na de brand. Al om half elf moest de bakker nee verkopen. De halfjes bruin waren toen al uitverkocht.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Winkeliers Winkelhof balen

    Bertus Bos heeft zijn leveranciers afgebeld en zijn personeel laten weten dat ze...
  • Winkelcentrum Leiderdorp dicht na brand

    Het winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp blijft donderdag de hele dag dicht vanwege...
  • Auto uitgebrand in Leiderdorp

    In de nacht van maandag op dinsdag is in Leiderdorp een auto in brand gevlogen. De...
Meer artikelen
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling

Vervroeg de verkiezingen

Als de algemene politieke beschouwingen dit jaar iets duidelijk hebben gemaakt, is het wel dat de verkiezingscampagnes al zijn begonnen. Zelden ging het in de debatten over de inhoud van de plannen van het kabinet. Wel werd er gediscussieerd over wat de premier in het tv-programma Zomergasten had gezegd. Omdat daadkrachtig besturen er niet in zit in verkiezingstijd, zou het goed zijn als het advies van Hans Wiegel wordt opgevolgd. Vervroeg de verkiezingen met enkele maanden. Des te sneller wordt er weer gewoon geregeerd.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder