Leiderschap voor afgestudeerden

LEIDEN - Voor afgestudeerden houdt de Universiteit Leiden op dinsdag 11 oktober in het Kamerlingh Onnesgebouw aan het Steenschuur in Leiden een masterclass over de ’duistere kant van het leiderschap’. Wanneer is een leider goed? Wanneer slaat doelgericht leiderschap om in zijn tegendeel en slaan corruptie en machtsmisbruik toe?

Door Wilfred Simons - 22-9-2016, 14:36 (Update 22-9-2016, 14:36)

Bestuurskundige Toon Kerkhof en acteur Jappe Claes analyseren het verschijnsel leiderschap vanuit verschillende hoeken. Kerkhof kijkt vooral naar integriteit, publieke waarden en naar hervormingen in het overheidsbestuur, Claes is vooral geïnteresseerd in leiderschapsstijlen, die hij vooral onderzoekt aan de hand van het toneelwerk van William Shakespeare.

http://tinyurl.comReageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder