Leids Onderwijs Festival volgende keer minder duur

LEIDEN - Het Leids Onderwijs Festival (LOF), dat afgelopen voorjaar werd gehouden, krijgt mogelijk over twee jaar een vervolg. In het schooljaar 2017-2018 zou er wat de gemeente Leiden betreft een tweede aflevering kunnen komen.

Door Janneke Dijke - 22-9-2016, 16:47 (Update 22-9-2016, 16:51)

De gemeente meldt in dat geval geen geld meer te steken in een duur, feestelijk avondprogramma. De gemeente bekostigde het festival met een kleine 110.000 euro. Jes Rijnland en de Stichting Confessioneel Onderwijs Leiden (SCOL) zetten het programma op poten voor alle Leidse scholen. De PvdA is kritisch over het verloop, met name over de talkshow ’s avonds in de Hooglandse Kerk. Die was duur, en niet zo druk bezocht, meent de partij. Bovendien hoorden veel docenten pas laat van het festival, waardoor ze niet konden komen, aldus de PvdA.

De gemeente meldt inderdaad geen geld meer te steken in een avondprogramma. ,,Het gaat om de onderlinge kennisuitwisseling door middel van workshops.’’ Deze workshops vinden overdag plaats, en worden veelal gegeven door docenten uit Leiden. Zo leren leerkrachten van elkaar. Omdat ze in diverse scholen gehouden worden, kost dit programmaonderdeel relatief weinig geld. Als het LOF op herhaling gaat, moet de datum tijdig bekend zijn, vindt de gemeente. Dan kunnen scholen het opnemen in hun bijscholingsprogramma en docenten tijd geven om erheen te gaan. De gemeente beseft hier zelf een rol in te spelen. ,,Dit betekent dat de gemeente ook tijdig een eventuele bijdrage moet toezeggen.’’Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling