Acht busjes vol schoonmakers naar Winkelhof

LEIDERDORP - Acht busjes met schoonmakers van calamiteitendienst Dolmans kwamen gisterochtend vroeg voorgereden bij De Winkelhof in Leiderdorp. In de winkels, de passages, op de pleinen: bijna overal waren de gevolgen van de brand die in de nacht van woensdag op donderdag woedde in de parkeergarage onder het winkelcentrum nog te zien.

Door Aad Rietveld - 23-9-2016, 17:18 (Update 23-9-2016, 17:18)
’Iedereen is positief en pakt de draad weer op’

,,D’r lopen hier zoveel schoonmakers rond, je weet niet wat je meemaakt’’, zegt voorzitter John Filippo van de winkeliersvereniging. ,,En ze zijn heel voortvarend.’’

Veel winkels waren gisteren alweer open, andere openen vandaag of maandag weer de deuren. Klanten konden voor hun dagelijkse boodschappen ’s ochtens om acht uur alweer terecht bij de Albert Heijn, Dirk is vandaag weer in bedrijf.

,,Iedereen is positief en pakt de draad weer op’’, zegt Filippo, die met manager Hans den Braber van eigenaar Wereldhave in het winkelcentrum was om vragen te beantwoorden. ,,Donderdag was de sfeer onder de winkeliers gelaten, maar dat is voorbij.’’

Nieuwsgierig

Het was gisteren druk in het winkelcentrum. ,,Meest klanten, maar ook wel mensen die nieuwsgierig waren, natuurlijk’’, aldus Filippo. Die mensen zagen hoe het vorig jaar september geopende Hemaplein grondig werd schoongemaakt. ,,Ze hebben het nu twee keer onder handen genomen en het moet nog een keer’’, zegt Filippo.

Ook aan de beroete pilaren in de inmiddels weer deels geopende parkeergarage hebben de schoonmakers handenvol werk.

Sommige winkeliers konden hun hele handel weggooien. Stomerij Abbink moest alle kleding die schoon in de rekken hing opnieuw stomen. Andere kledingzaken in De Winkelhof geven nu korting op hun collectie.

Zondag

De modezaken Mixit en Sample zagen in de brandschade een aanleiding om morgen een extra koopzondag in te lassen. ,,We hebben lichte rookschade, maar de kleding ziet er top uit’’, zegt eigenaar Frank van Houdt van Sample. ,,Je zag amper dat we schade hadden, al dacht de man van de verzekering daar anders over.’’ Hij hoopt dat meer winkeliers in de Winkelhof meedoen aan de koopzondag. Mixit en Sample zijn morgen in elk geval van 12.00 tot 17.00 uur open.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling

Kiesdrempel is hard nodig

Forum voor Democratie, de beweging die zicht inzette voor de komst van het Oekraïne-referendum, doet volgend jaar mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. De club van Thierry Baudet neemt het dan onder meer op tegen nieuwkomers VNL, Denk en de OndernemersPartij. Het risico bestaat dat Nederland straks alleen nog splinterpartijen telt en dat je voor een kabinetsformatie minimaal vijf partijen nodig hebt. Om Nederland niet onbestuurbaar te maken moet er net als in Duitsland een kiesdrempel worden ingevoerd, waarbij je pas met 5 procent van de stemmen in de Kamer komt.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder