Inschrijving gesloten, 80 aanmeldingen Herfstpremie

DEN HAAG - De jury van de Herfstpremie kan aan de slag: tot en met maandagavond kwamen er inzendingen binnen, maar sinds dinsdag is het niet meer mogelijk om een aanvraag te doen voor een van de Herfstpremies van Fonds1818. De inschrijvingen zijn gesloten.

Door Marloe van der Schrier - 29-11-2016, 14:50 (Update 29-11-2016, 14:50)

De afgelopen maand kwamen er tachtig aanvragen binnen voor initiatieven in de Bollenstreek en regio Leiden. Met het thema ’de Wereld om de Hoek’ werd er veel nagedacht over de omgeving. Zo wil een groot aantal tuineigenaren in Rijnsburg hun tuin laten zien aan de buurt op de Open Tuinen Dag in Rijnsburg en hopen De Groene Rakkers in Leiden een hardloopwedstrijd te organiseren waarbij zwerfafval in de buurt wordt verzameld en opgeruimd.

Maar ook onze medemens werd allesbehalve vergeten: zo kwamen er drie aanvragen binnen voor een Tovertafel waardoor mensen met dementie worden gestimuleerd tot beweging en sociale interactie en vroeg een aantal inzendingen om budget om een kerstdiner met buurtbewoners te kunnen organiseren of om vluchtelingenkinderen kennis te kunnen laten maken met kinderen uit de buurt.

Wie er met de Herfstpremies vandoor zal gaan, is nog even afwachten. Op donderdagmiddag 15 december worden in het Leidse Volkshuis de winnaars bekend gemaakt. Alle inzenders krijgen voor die tijd bericht.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving