Torenflat Leiderdorp kan rekenen op verzet uit Driegatenbrug

Foto Hielco Kuipers
De ROC-locatie in Leiderdorp ondergaat een grote verandering. Over drie jaar staat rechts achter de LOI een torenflat.

LEIDERDORP - De bijna 72 meter hoge flat op de hoek van de Oude Spoorbaan en de Engelendaal wordt door de wijk Driegatenbrug niet zonder slag of stoot geaccepteerd. ,,Wij komen met bezwaren’’, kondigde wijkvertegenwoordiger Wim Witte maandagavond aan op een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis van Leiderdorp.

Door Aad Rietveld - 29-11-2016, 17:16 (Update 30-11-2016, 15:30)

Veel Leiderdorpers zien een appartement in de nieuwe torenflat wel zitten en vullen hun naam en adres in op de intekenlijsten die bij de inloopbijeenkomst op tafel liggen. ,,Je hebt er natuurlijk ook een waanzinnig uitzicht’’, zegt Bernlef de Vries van aannemer Vink Bouw. Hij kreeg ook klachten, zei De Vries. ,,Van mensen die een appartement in de toren willen kopen. Dat kan niet, het is allemaal huur.’’

Veel bewoners van de wijk Driegatenbrug zitten niet te wachten op de torenflat op de plek van het voormalige ROC-gebouw. ,,De gemeente vraagt ons wat wij vinden van een flat van veertig meter op die plek, en komt vervolgens op de proppen met een flat van 75 meter. Belachelijk’’, zegt Witte tegen wethouder Kees Wassenaar (VVD). Een wijkgenoot noemt de flat schamper ’de natte droom van een architect’.

Voor de bouw van de 181 woningen op de ROC-locatie moet om te beginnen het bestemmingsplan worden veranderd. Daar kunnen mensen bezwaar tegen maken en dat zullen bewoners van Driegatenbrug ook zeker doen. zegt Witte.

De Nieuwkoopse bouwer Vink wil in het najaar van 2017 de oude gebouwen van het ROC slopen en met de nieuwbouw beginnen. Als dat lukt. zijn de woningen eind 2019 klaar. Maar een bezwaarprocedure kan die plannen nog in de war schoppen. Het politiek forum en de gemeenteraad van Leiderdorp praten op 6 en 12 december over het bouwplan.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving