Leiden moet het met één kerstboom doen

Foto kro/ncrv
Joris Linssen en zijn kerstboom

LEIDEN - In Leiden staat dit jaar geen grote kerstboom op het waterterras bij Annie’s, maar er komt er tijdens de feestdagen wel een te staan op de Beestenmarkt.

Door Loman Leefmans - 29-11-2016, 19:59 (Update 29-11-2016, 20:14)

En daar gaat het KRO/NCRV-programma Joris Kerstboom opnames maken. ’Een prachtige kans om Leiden in kerstsfeer te promoten via de nationale televisie’, schrijft schrijft D66-wethouder en voormalig centrummanager Robert Strijk, in een brief aan de gemeenteraad.

Vorig jaar ontbraken de twee bomen die doorgaans het centrum sieren. Sparren in het buitenland kappen, vervoeren naar Leiden en dan na de feestdagen verzagen, werd niet als een duurzaam proces gezien. Strijk kreeg desondanks opdracht in 2016 toch weer voor twee exemplaren te zorgen. Dat wordt er maar één, schrijft hij nu, omdat er deze winter aan het waterterras bij de Hoogstraat wordt geklust.

Daar staat tegenover dat aan de kolos op de Beestenmarkt extra aandacht wordt besteed. Die komt namelijk op televisie en daarom komen er chalets bij te staan. Op vrijdag 16 december - de dag waarop ook de drijvende markt op de Nieuwe Rijn wordt geopend - worden de lichtjes in de boom ontstoken.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving