Ook ondernemersclubs vrezen komst outlet

REGIO - Drie regionale ondernemersverenigingen verzetten zich samen tegen de komst van een groot outletcentrum in Zoetermeer. Het gaat om Koepel Leidse regio, Bedrijfsleven Bollenstreek en Rijnstreek Koepelberaad. In een gezamenlijke brief wordt de gemeenteraad van Zoetermeer geadviseerd om bij de keuze voor de outlet zich te laten leiden door recente cijfers.

Door Loman Leefmans - 29-11-2016, 22:04 (Update 30-11-2016, 15:30)

Zoetermeer beslist volgende maand of het miljoenenproject doorgaat. Winkeliersverenigingen in de Leidse, Goudse en Haagse regio vrezen de beoogde Holland Outlet Mall, waar het de bedoeling is dat bekende kleding- en sportmerken overtollige artikelen voor gereduceerde prijzen aanbieden.

De gemeente Leiden heeft al bezwaren geuit. Als de outlet inderdaad miljoenen klanten per jaar trekt uit de verre omstreken, zoals wordt voorspeld, dan heeft dat zeker negatieve gevolgen voor de omliggend gebieden. Ondernemers- en winkeliersverenigingen uit de Leidse regio, de Bollenstreek en de Rijn- en Veenstreek denken dat ook.

Volgens het trio worden in Zoetermeer de positieve effecten overdreven en de negatieve gevolgen weggemoffeld. De komst van een outlet in Halfweg en de uitbreiding van Leidsenhage bijvoorbeeld, blijven in de berekeningen onderbelicht. Bovendien worden binnenkort nieuwe onderzoeken over ’koopstromen’ gepresenteerd en de ondernemersclubs vinden dat Zoetermeer daarop moet wachten.

Het gemeentebestuur heeft al laten weten dat niet te doen, omdat de nieuwe cijfers niet wezenlijke afwijken van de oude.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!



Meer over dit onderwerp
  • Leidse regio siddert voor komst outlet in

    De bouw van een futuristisch outletcentrum in Zoetermeer is een stap dichterbij...
  • ’Outlet alleen na regionaal overleg’

    Een outletcentrum bij Zoetermeer dat geen al te negatieve effecten heeft op...
  • Ook Leiden vreest outlet

    Leiden en buurgemeenten sluiten zich aan bij Gouda en Alphen in hun strijd tegen een...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving