Kerstnachtdienst Leiderdorp dit keer op het grote veld

Foto J.P. Kranenburg
Kaarsjes aansteken voor aanvang van de openluchtdienst.

LEIDERDORP - Ze wilden het vorig jaar al, maar toen was het door de vele buien veel te drassig. Dit jaar ziet het er beter uit en rekent de Protestantse Gemeente Leiderdorp wel op een kerstnachtdienst op het grote veld in de Houtkamp.

Door Aad Rietveld - 30-11-2016, 17:38 (Update 30-11-2016, 18:35)

De kerk hield vorig jaar voor het eerst een openluchtdienst in park De Houtkamp, om behalve de gewone kerkbezoekers ook de rest van Leiderdorp de kans te geven samen kerst te vieren. Het werd een groot succes. De organisatie had rekening gehouden met een paarhonderd bezoekers, het werden er duizend.

Omdat ook enkele honderden bezoekers het gras op het zompige grote veld kapot zouden maken, week de kerk vorig jaar uit naar een kleiner veld aan de Laan van Berendrecht. ,,Dit najaar is een stuk droger’’, zegt dominee Esther de Paauw. ,,We hebben goede hoop dat het dit keer wel lukt op het grote veld.’’

Tamarco

De kerk heeft lering getrokken uit de viering van vorig jaar. Er wordt dit keer een groter podium neergezet, zodat het voor het publiek beter te zien is en er op het podium ook plaats is voor de muzikanten van Tamarco en de zangers en zangeressen van het Christmas Choir. ,,Zij zorgen met hun muziek voor de echte kerstsfeer’’, vindt De Paauw.

Verder begint de dienst een half uur eerder en worden de gluhwein en de warme chocolademelk deze keer voor in plaats van na de dienst geschonken, omdat de bezoekers na het laatste ’amen’ liever meteen naar huis gaan.

De openluchtviering in een sfeervol verlichte Houtkamp wordt gehouden op kerstavond, zaterdag 24 december. De dienst begint om 21.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier. Er wordt veel samen gezongen, dominee De Paauw houdt een korte overdenking en ook burgemeester Laila Driessen spreekt.

Liefde

Dominee De Paauw hoopt dat het opnieuw heel druk wordt in het park. ,,Want de liefde en vrede waar het kerstverhaal van vertelt, worden pas werkelijkheid als mensen die met elkaar delen.’’Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving