Auto schiet onder trein in Voorschoten

 
Bekijk Fotoserie

VOORSCHOTEN - Een 91-jarige bestuurder uit Voorschoten is donderdagochtend met zijn auto via een talud op het spoor terechtgekomen bij het Oude Stationslaantje in Voorschoten. De auto schoot vervolgens onder een trein.

Door redactie - 1-12-2016, 9:21 (Update 1-12-2016, 15:30)

De oudere bestuurder reed in een automaat en is vermoedelijk op het gaspedaal gaan staan. De auto reed door een geluidswal heen en kwam terecht onder een trein. De man raakte niet ernstig gewond, maar vanwege de harde klap bij het ongeluk is hij ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

De politie Haaglanden meldt dat in de trein niemand gewond is geraakt. De trein is ontruimd Het treinverkeer tussen Den Haag en Leiden lag door het ongeluk lange tijd stil.

Trein uitgezet

Ook op andere stations ondervonden reizigers hinder van het ongeluk. Een verslaggeefster van het Leidsch Dagblad was op Den Haag Holland Spoor. Daar stond het perron rond 9.00 uur vol vertwijfelde reizigers. Ze waren de trein uitgezet, maar zagen eenmaal buiten weer op borden staan 'rijdt niet verder dan Leiden'.

Mensen stapten toch maar weer in terwijl de trein zonder duidelijk doel maar aan het perron bleef staan. Een NS-medewerker snelde aan, riep 'eruit, eruit', en het platform begon langzaam leeg te lopen. De borden gaven nog altijd optimistisch Leiden en Amsterdam aan.

Verslagen

Een halfuur later waren  de NS-medewerkers inmiddels opgesteld op het perron om informatie te geven. 'Goedemorgen, u wilt naar Leiden? Ja, dat zit er niet in', kreeg een moeder met kind en wagen te horen. Een andere reiziger die naar Haarlem wilde, kreeg het advies terug te reizen naar Rotterdam, om vanaf daar via Amsterdam naar zijn bestemming te gaan. Hij zuchtte verslagen en draaide zich om.

Het onderzoek naar hoe het ongeval  precies kon gebeuren, nam tot even na 12.00 uur in beslag. Treinreizigers werden met bussen vervoerd of moesten omreizen via Utrecht. Inmiddels zijn de beperkingen voorbij.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving