Ooggetuige treincrash Voorschoten: ’Ik was bang voor het ergste’

VOORSCHOTEN - Youri van Berkel uit Voorschoten stond donderdagochtend te tanken bij de Texaco toen hij bij het Oude Stationslaantje plots een auto door een geluidswal het spoor op zag rijden. Hij bedacht zich geen moment en bracht de 91-jarige bestuurder in veiligheid.

Door Milo Lambers - 1-12-2016, 14:06 (Update 1-12-2016, 15:30)

Youri schat dat de auto met een snelheid van tachtig a honderd kilometer per uur kwam aanrijden. ,,Mijn eerste gedachte was dat de bestuurder genoeg van het leven had. Ik was bang voor het ergste. De auto ging met een knal door de geluidswal heen. Hij kwam met zijn neus op het spoor terecht. Ik rende naar boven om te zien hoe het met de bestuurder was toen ik een trein aan zag komen rijden. Ik dook weg en hoorde een gigantische klap. De trein reed dwars door het hek van de geluidswal dat op het spoor terecht was gekomen.”

Tot zijn grote opluchting trof Youri de man na de crash met de trein levend aan naast zijn auto. ,,Hij had wat bloed in zijn gezicht en was verward, maar verder mankeerde hij niets. Ik denk dat hij net voordat de trein aankwam uit zijn auto is gestapt. Samen met een andere man heb ik hem naar beneden gedragen.”

De bestuurder is hierop door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Niemand raakte gewond. Youri beseft nog steeds niet helemaal wat er is gebeurd. ,,Ik stond te trillen op mijn benen. Ik ben nu vooral opgelucht dat het goed is afgelopen.”

Het treinverkeer tussen Leiden en Den Haag lag als gevolg van het ongeluk urenlang stil.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Auto schiet onder trein in Voorschoten

    Een 91-jarige bestuurder uit Voorschoten is donderdagochtend met zijn auto via een...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving