Geen appartementen achter seksclub Herenstraat

LEIDEN - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Leiden wil die uitzonderingen niet toestaan en spreekt zich uit tegen de bouwplannen voor zeven appartementen achter seksclub Tropical Heat aan de Herenstraat. Om de benodigde vergunning te verlenen, moeten te veel uitzonderingen op geldende regelgeving worden gemaakt. Alleen de Partij voor de Dieren had geen duidelijke voorkeur. 

Door LD Politiek Live - 22-9-2016, 21:47 (Update 23-9-2016, 15:30)

De zeven gewenste appartementen beperken volgens de PvdA het woongenot van omwonenden door de geplande hoogte (maximaal 10 meter) en de ingang aan de voorkant van het pand leidt tot teveel overlast voor de buurt door bezoekers en bewoners.

Bouwplan bij seksclub valt slecht in de buurt

Een aantal buurtbewoners rond het pand Herenstraat 7 vindt nog steeds dat de beoogde nieuwbouw op dat adres te groot en te hoog is. Verder zijn er nog altijd omwonenden die menen dat een seksclub op die plek ongewenst is. ’Een seksinrichting past niet in een woon- en winkelwijk.’

Lees verder...

SP en VVD misten in het hele traject vooral het contact tussen de omwonenden en de projectontwikkelaar en aannemer. Volgens Juliette Gilissen (VVD) is de wens juist dat bij dergelijke ingrijpende projecten meer werk van participatie wordt gemaakt. Zij stelde voor om die eis eens vast te leggen in protocollen voor ontwikkelaars.

Andere partijen wezen op de grenzen die de projectontwikkelaar in zijn ontwerp had overschreden: de plannen waren te hoog en te diep. Zelfs voor een uitzondering op het bestemmingsplan.

Het argument dat de plannen te veel afwijken van het bestemmingsplan, was volgens wethouder Paul Laudy overigens geen reden om de verklaring van geen bezwaar af te geven. ,,Die procedure is nu juist bedoeld om op basis van afwegingen van een bestemmingsplan af te kunnen wijken.”

Maar, telde Laudy de stemmen in de commissie, hij begreep dat deze aanvraag op een raadsbrede ‘nee’ stuitte. En zo gaat er een streep door de gewenste zeven appartementen aan de Herenstraat.

Dit artikel is ook in de nieuwsbrief verschenen. Bent u nog niet geabonneerd op onze nieuwsbrief? Meldt u zich dan hier aan!Meer over dit onderwerp
  • Bouwplan bij seksclub valt slecht in de buurt

    Een aantal buurtbewoners rond het pand Herenstraat 7 vindt nog steeds dat de beoogde...
  • Appartementen boven seksclub Tropical Heat

    Bezoekers van seksclub Tropical Heat aan de Herenstraat in Leiden, blijven na de...
Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving


Stelling

Dure pillen niet vergoeden

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zich rijk gerekend. De zorgpremie voor volgend jaar gaat fors hoger uit vallen dan gedacht. Naar verwachting gaat het om een stijging van bijna tien procent. De hogere premie is vooral het gevolg van peperdure nieuw ontwikkelde medicijnen. De vraag rijst of deze innovatieve pillen, die soms tot niet meer dan een marginale verbetering van de levensverwachting leiden, wel collectief betaald moeten worden. Om de zorg betaalbaar te houden moeten misschien pijnlijke keuzes gemaakt worden. Dure pillen moeten niet altijd vergoed worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder