Geld voor wijkinitiatieven raakt niet op

LEIDEN - Een leuk idee voor de wijk? De gemeente heeft er een potje voor. Maar de bodem van dat potje komt maar niet in beeld. Anders gezegd: Leidenaren weten het geld niet te vinden. Dus blijft het ongebruikt liggen. Doodzonde, vindt de gemeenteraad.

Door LD Politiek Live - 1-12-2016, 20:58 (Update 1-12-2016, 21:11)

Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders is dan ook om het bedrag voor de initiatieven te verhogen van drie naar vijfduizend euro, niet drie keer per jaar maar voortdurend aanvragen te beoordelen en meer aanvragen per persoon mogelijk te maken. En: er wordt meer ruchtbaarheid aan de subsidie gegeven. Alles om de 600.000 euro bestemd voor wijkinitiatieven van bewoners maar op te krijgen.

GroenLinks wilde daarvoor een heel gerichte campagne, met name in de wijken die slecht scoren op de Leefbaarheidsmonitor. Dat plan stuitte bij D66 en de ChristenUnie op bezwaren. Soms, verwoordde wethouder Marleen Damen (Wijken) die bezwaren, willen mensen gewoon niet. Moeten ze dan toch door anderen worden aangespoord? Het antwoord op die vraag luidde volgens een raadsmeerderheid dus ‘ja’. Leidenaren kunnen tot 31 december 2017 hun plannen indienen. Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving