Kop Bakkers Korffstraat blijft groen

LEIDEN - De kop van de Bakker Korffstraat (Groenoord Noord) blijft groen. Wethouder Paul Laudy (Bouwen) zag er liefst zes woningen, maar een meerderheid van de gemeenteraad schaarde zich achter een amendement van het CDA en, daarmee, een wens van bewoners. 

Door LD Politiek Live - 1-12-2016, 21:17 (Update 1-12-2016, 21:17)

Bewoners hadden eerder al aangegeven op de kop van de Bakkers Korffstraat liefst een park te zien. Maar dat zou de gemeente veel geld kosten. Dus kwam Laudy met een compromis: zes woningen. Dat zou niet alleen stedebouwkundig in de ontwikkeling van Groenoord passen, de woningen konden er ook door particulieren worden neergezet.

De bewoners bleven zich echter verzetten en Laudy sprak af om twee opties aan de gemeenteraad voor te leggen: een met een groene kop aan de Bakker Korffstraat en een met de zes woningen. Het CDA verwoordde de wens van de bewoners in een amendement en die haalde donderdag in de gemeenteraad een ruime meerderheid. Partijen nemen daarmee genoegen met een tekort op de exploitatie van de grond en zes woningen minder, maar honoreren wel de wensen van bewoners. Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving