Boetes voor taxichauffeurs tijdens controle op Schiphol

Foto: Koninklijke Marechaussee

SCHIPHOL - Op Schiphol zijn woensdag meerdere taxichauffeurs gecontroleerd. Er werden onder meer twee boetes van 1800 euro uitgedeeld.

Door Jan Balk - 1-12-2016, 13:54 (Update 1-12-2016, 14:12)

'Voor kerst einde aan ronselen Schiphol'

Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Haarlemmermeer verwacht dat er voor de kerst een oplossing is om taxi-ronselaars op Schiphol tegen te gaan. ,,Er wordt hard aan gewerkt om in ieder geval voor de kerst met een oplossing te komen en een lijn te kunnen presenteren van wat we gaan doen'', zei hij vrijdag in een interview met de Amsterdamse zender AT5.

Lees verder...

De controle was een gezamenlijke actie van de gemeente Haarlemmermeer, de Koninklijke Marechaussee (KMar) en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Het doel van de controle was om hinderlijk gedrag van taxichauffeurs en ronselaars aan te pakken.

De Koninklijke Marechaussee meldt op Facebook dat er drie processen-verbaal zijn uitgedeeld voor verkeersovertredingen en het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Er werden ook zestien parkeerboetes uitgedeeld.

Voorts schreef de Inspectie Leefomgeving en Transport een bekeuring uit en werden er drie boetes door ILT opgelegd in verband met overtredingen. Het ging in twee gevallen om een boete van 1800 euro en in één geval om een boete van 900 euro.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgeving