Alphen opent nieuwe culturele seizoen

Foto Hen van Dijk
Uitmarkt in Alphen.

ALPHEN AAN DEN RIJN - Op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn wordt zaterdag het nieuwe culturele seizoen geopend. Dat gebeurt met een uitmarkt en open huis van theater Castellum.

Door Theo de With - 22-9-2016, 11:28 (Update 22-9-2016, 11:28)

De markt onder de titel Uit@alphen werd een paar jaar geleden bedacht na de fusie tussen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude. Culturele verenigingen presenteren wat zij komend seizoen gaan doen op het gebied van muziek, dans, theater en beeldende kunst. De uitmarkt is van 11.00 tot 17.00 uur op en bij het Rijnplein.

Tegelijkertijd houdt theater Castellum open huis. De foyers en het café hebben afgelopen zomer een metamorfose ondergaan. Om 14.30 en 16.00 uur zijn er in de Rabozaal voorproefjes van het nieuwe seizoen. Zo zijn acteur Hans Croiset en het Castellumkoor te zien. Elk heel uur is er een rondleiding en verder zijn er ukkieconcerten.Reageren

Reageer op dit artikel

Draag bij aan dit artikel
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding


Zoek een serieuze relatie in jouw omgevingMededelingenStelling

Pestkoppen niet op cursus

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) denkt erover bedrijven met een cultuur van pesten en andere ongewenste omgangsvormen een cursus op te leggen. Hij bekijkt momenteel of een proef hiermee juridisch en in de praktijk kan werken. De cursus is een mogelijke nieuwe manier om in te grijpen en de achterliggende oorzaken aan te pakken. Het moet de bazen helpen het gedrag en de cultuur te veranderen. Niemand zal pesten op de werkvloer billijken, maar of een cursus het juiste antwoord is? Pestkoppen moeten niet op cursus, maar gewoon geschorst of ontslagen worden.

Stelling

Zorgvraag van de week
Peter Borst
Beddenspecialist
Borst Bedden
Thema van de week: nachtrust in vakantietijd
Lees verder