Auto achtervolgd en klemgereden door politie in Wassenaar, agent gewond [update]

© Foto’s: Toon van der Poel
© Toon van der Poel
© Toon van der Poel
1/3
Wassenaar

Drie inbrekers zijn donderdagmiddag aangehouden na een politieachtervolging in Wassenaar. De auto van het drietal werd op de Rijksstraatweg (N44) klemgereden. Een agent raakte bij de aanhouding gewond.

Rond 14.15 uur kwam bij de politie een melding binnen van een verdachte situatie op de Van der Oudermeulenlaan. Drie personen zouden hebben geprobeerd bij een woning in te breken en gingen er daarna in een auto vandoor.

De melder wist aan de politie een signalement van het voertuig door te geven. Bij de stoplichten op de kruising van de N44 met de Houtlaan wisten agenten de auto klem te rijden.

Eén van de drie verdachten stapte uit de auto en probeerde de weg over te steken. Een agent wist dit te voorkomen door hem vast te grijpen en weg te trekken, maar raakte zelf gewond door een voorbijgaand voertuig. Hij is met armletsel naar het ziekenhuis gebracht.

De verdachte, een 19-jarige man uit Amsterdam, is ter plekke door ambulancepersoneel nagekeken. Hij is aangehouden voor poging tot inbraak. Ook de twee andere inzittenden van de auto, een 20-jarige man uit Amsterdam en een 19-jarige man uit Hoofddorp, zijn aangehouden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.