Open Dag Waterrecreatie Woubrugge: van uitstel komt afstel

De Open Dag Waterrecreatie in Woubrugge anno 2017, met varend erfgoed.
© Taco van der Eb
Woubrugge

De Open Dag Waterrecreatie (ODW) in Woubrugge gaat dit jaar niet door. Door de coronacrisis werd de dag eerst verschoven van 20 juni naar 19 september, in de hoop dat dan het nodige mogelijk zou zijn.

In juli liet de organisatie al weten dat de onderdelen Drakenbootraces, Fiets ’m erin en Schotslopen niet door kunnen gaan omdat ze het publiek ’onvoldoende afstand kan bieden’.

Om toch wat leuks te kunnen bieden in deze tijden leefde toen nog het idee om de braderie en een terras aan het water voor de kerk door te laten gaan.

Deze week heeft het ODW-bestuur, na overleg met gemeente en horeca, alsnog besloten de hele dag te schrappen. ’Want’, zo is de redenering, ’ook als we één onderdeel laten doorgaan, is de ODW-dag te uitgekleed, een recreatiedag niet waardig’.

Volgend jaar

De hoop is nu dat volgend jaar wel zo’n volledige dag kan worden gepresenteerd in de straten en pleinen rondom de Dorpskerk, langs de Woudwetering en aan de Comriekade. En dan ’zonder corona’ graag.

De eerste reacties op social media variëren van ’wat jammer’ tot ’echt jammer’ en ’heel jammer’. Een enkeling toont ook begrip. ’Helaas, maar zeer begrijpelijk. Het is gewoonweg niet te doen. En zoals jullie al zeggen: het is niet compleet zonder de leuke activiteiten. In ieder geval bedankt voor alle inspanningen en updates hierin’.

’Volgend jaar gewoon een extra groot feest’, voorvoelt een ander.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.