Vier kinderopvangen in Alphen aan den Rijn gesloten vanwege coronabesmettingen bij personeel

Alphen aan den Rijn

Vier vestigingen van kinderopvangketen Junis in Alphen aan den Rijn zijn vanwege coronabesmettingen onder het personeel gesloten. Het gaat om Atlantis, Backpackers, Het Eiland en De Pioniers die zich allemaal in de wijk Kerk en Zanen bevinden.

Twee medewerkers zijn positief getest op het coronavirus, nog eens acht zitten thuis uit voorzorg in quarantaine. De positief geteste werknemers moeten 24 uur klachtenvrij zijn, voordat ze weer mogen beginnen. De in quarantaine geplaatste werknemers zitten zo’n tien dagen thuis. ,,Door het gemis van deze werknemers, kon niet anders dan besloten worden, de desbetreffende locaties te sluiten’’, zegt Marie-Louise van Mourik, directeur van Junis.

Ouders hebben bericht gekregen dat hun kinderen de komende week niet opgevangen kunnen worden. Junis regelt wel voor ouders met een cruciaal beroep de zogenaamde noodopvang. Zoals dat ook tijdens de lockdown-periode het geval was. ,,Er wordt op dezelfde locaties een ander team neergezet om die kinderen opvang te bieden’’, zegt Van Mourik. De noodopvang gaat morgen open.

,,Het leek ons de meest veilige oplossing, om de opvangen te sluiten’’, zegt Van Mourik. ,,Wel komen we de ouders met cruciale beroepen tegemoet. Daarom hebben we voor de noodopvang gezorgd.’’ De verschillende basisscholen die in de buurt van de vier opvangen liggen, zorgen niet voor de eventuele vervangende opvang voor kinderen van ouders zonder een cruciaal beroep. Één van de basisscholen ’wacht nog op aanwijzingen van het bestuur.’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.