Inloophuis voor licht dementerenden in Koudekerk is weer open, maar met beperkingen

Koudekerk aan den Rijn

Het Inloophuis voor licht dementerenden in Koudekerk is weer open, maar is voorlopig alleen op afspraak te bezoeken.

Dinsdagochtend 8 september gingen de deuren van het zogenoemde Odensehuis in vrijetijdscentrum De Ridderhof aan het Arie Hogenespad weer open. Dat was bijna zes maanden na de gedwongen sluiting op 13 maart, door de coronacrisis. Het inloophuis was toen nog maar een paar weken oud: op 25 februari van dit jaar ging het ontmoetingspunt voor het eerst open.

Op grond van de RIVM-regels had het Inloophuis al eerder open gekund, maar het bestuur durfde dat niet aan. De doelgroep van het Inloophuis bestaat uit ouderen met een kwetsbare gezondheid. ’Met het oog op de gezondheid van bezoekers en vrijwilligers heeft het bestuur besloten hier met de grootste voorzichtigheid mee om te gaan’, zo staat op de website van het Koudekerkse trefpunt.

Beperkingen

Nu het aantal coronabesmettingen al langere tijd ’zeer laag’ is in de omgeving van het Odensehuis, acht het bestuur een ’herstart’ op zijn plaats. Wel gelden er de nodige beperkingen voor bezoekers. Ze kunnen niet zomaar langskomen en er zijn maximaal acht bezoekers tegelijk welkom.

Elke dinsdag en donderdag is het Odensehuis open van 10.30 tot 15.00 uur. Reserveren kan bij coördinator Evelijn van der Veer (06-27176601). Bezoek aan het inloophuis is gratis; deelnemen aan de lunch kost drie euro.

Het inloophuis is bestemd voor alle inwoners uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook hun familieleden of mantelzorgers zijn welkom.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.