Compositietekening verdachte van steekpartij in Leiden vrijgegeven

Leiden

Van de man die verdacht wordt van het steken en belagen van een vrouw aan de Houtlaan in Leiden in de nacht van 13 op 14 augustus is dinsdag een compositietekening vrijgegeven door de politie.

De twintigjarige vrouw werd rond 1.30 uur in de buurt van Theehuis De Leidse Hout belaagd door een man met een zwarte rugzak die plotseling uit de bosjes sprong. Het slachtoffer werd meerdere keren met een scherp voorwerp gestoken op haar hoofd en tussen haar schouderbladen. Het is niet duidelijk waarmee er is gestoken.

Doordat ze hard gilde, werden haar vriendinnen gealarmeerd waarop de verdachte wegrende in de richting van de Warmonderweg. Het slachtoffer liep geen diepe steekwonden op, maar de verwondingen moesten wel gehecht worden.

Lees ook: Vrouw uit het niets neergestoken door man in Leiden, dader nog spoorloos

De verdachte heeft niks gezegd en niks meegenomen. Het is onduidelijk waarom hij de vrouw belaagde. De politie houdt er rekening mee dat de verdachte rondtrekt. Hij werd door getuigen gezien met een grote rugtas, vermoedelijk een zwarte kampeerrugzak.

Hij droeg tijdens het incident een bruin, stoffen jack en een lichtkleurig shirt. De verdachte heeft een lichte huidskleur, donkerblond haar, duidelijk zichtbare jukbeenderen en een dun postuur. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en vermoedelijk een twintiger.

Dinsdagavond besteedde het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.