Hoofdrol voor Killian van Mil bij Katwijk dat ook tweede competitiewedstrijd wint

Killian van Mil wordt na een van zijn doelpunten opgetild door Joey Jongman.
© Foto Orange Pictures/WJ Dijkdrent
Katwijk

De aanhang van Katwijk maakte zaterdag op De Krom vol genoegen kennis met de vaardigheden van Killian van Mil. De van Jong ADO Den Haag gekomen aanvaller onderscheidde zich met zijn passeerbewegingen en met twee doelpunten.

Door de zege handhaafden de oranjehemden zich aan de kop van de tweede divisie. Met dank dus aan Van Mil. ,,Ik sta dan wel op papier linkerspits, maar ik heb de vrijheid om te zwerven en vanuit de middenlinie mee te voetballen. Dat gehijg van zo’n verdediger in mijn nek, vind ik maar niks. Het is juist leuk om met de bal aan de voet een tegenstander op te zoeken. Bij beide doelpunten kreeg ik zo even de gelegenheid om met rechts uit te halen. Ze zaten allebei lekker in de hoek”, aldus de 21-jarige aanvaller.

Te slap

Van Mil had ook gezien dat zijn ploeg maar matig uit de startblokken kwam. ,,We begonnen te slap, maar pakten het daarna wel op.” In de openingsfase was het fysiek sterke TEC dan ook dichtbij een openingsgoal toen Oktay Öztürk de lat trof. Het duurde een kwartier voordat Katwijk gevaar stichtte. Het vizier van Samuel Scheimann stond echter niet op scherp.

Dat van Van Mil even later wel. De nummer elf draaide op de rand van het strafschopgebied naar binnen en vond daarna diagonaal de hoek: 1-0. Tien minuten later volgde het Tielse antwoord. Knullig balverlies van Rick van der Meer leidde via Kevin Sterling tot een door Dilivio Hoffman benutte kans.

Vlak na rust liet Van der Meer zich de bal opnieuw ontfutselen, maar ditmaal voorkwam doelman Boy de Jong onheil bij Sterlings poging. Bij de erop volgende Katwijkse aanval was het wel raak. De mee naar voren gekomen Bart Sinteur bereikte Van Mil, die in de drukte van het zestienmetergebied een gaatje vond: 2-1.

De gastheren behielden daarna het overwicht, maar een ruimere marge bleef uit. Ook al omdat bij een door TEC-doelman Nick Leijten veroorzaakte buiteling van Tim Freriks geen strafschop volgde. Een lobje van de sterk ingevallen Lars Weistra sorteerde evenmin effect. De van Koninklijke HFC gekomen middenvelder was in het openingsduel van dit seizoen basisspeler, maar startte nu op de bank. ,,Lars heeft deze week niet kunnen trainen vanwege een coronatest. Vandaar”, verklaarde Katwijk-coach Anthony Correia.

Zijn ploeg had in de slotfase over geluk niet te klagen toen het aandringende TEC voor de tweede keer, nu door een kopbal van Soufiane Laghmouchi, de paal trof. ,,Tja, dat kan gebeuren. Maar echt uitgespeelde kansen hebben zij verder niet gehad. Het is jammer dat wij eerder verzuimden de wedstrijd te beslissen. Daardoor bleven zij erin geloven”, aldus Correia.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.