Geen estafette-marathon, maar toch geld voor Veense goede doelen

De Stichtinge Moier en Groen Licht hebben hun cheques binnen.
© foto Joep Vesseur
Roelofarendsveen

De Stichtingen Groen Licht en Moier hebben allebei vijfhonderd euro gekregen van de Veense loopvereniging Plantaris.

Dat gebeurde op 12 september, de dag dat de vereniging de Veense kermisweek zou openen met een estafette-marathon. Door de coronadreiging was de marathon als eerste afgelast, maar bij hoofdsponsor Verdel ICT & Media werden de uitgekozen goede doelen zaterdag alsnog in het zonnetje gezet.

Stichting Groen Licht viel in de prijzen omdat ze volgens de organisatie veel heeft bijgedragen aan het streven naar een groener en schone Kaag en Braassem.

Stichting Moier is een initiatief van ouders om voor hun jong volwassen kinderen met autisme en/of verstandelijke beperkingen ’de best passende woonsituatie te creëren’. ’En dat is op een prachtige locatie gerealiseerd, in het wooncomplex boven een supermarkt aan de Oevers’, onderstreept de organisatie.

De estafette-marathon is een ’One and Only’. Met andere woorden: iedere editie heeft een ander, drie kilometer tellend rondje en een nieuw thema voor de deelnemers. De organisatie hoopt traject en thema van dit jaar nog even geheim te houden. Wie weet komt het van pas op 11 september 2021. ’Dan is het hopelijk weer mogelijk om de gedane voorbereidingen om te zetten in de 19e One en Only Marathon en Estafette-marathon, gevolgd door de traditionele Veense feestweek’, heet het optimistisch.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.