Premium

Coronacijfers week 37: Besmettingen in Leiden schieten pijlsnel omhoog

Het aantal nieuwe besmettingen per week in Leiden. Sinds 1 juni (week 23) komt iedereen voor een test in aanmerking. Met andere woorden: tijdens de eerste golf (tussen week 10 en 23) lag het werkelijke aantal besmettingen veel hoger.
© Grafiek GGD Hollands Midden
Leiden

Het aantal nieuwe coronabesmettingen schiet vooral in Leiden pijlsnel omhoog. Tussen maandag 7 en zondag 13 september (week 37) verdubbelde het aantal ten opzichte van de week ervoor en verviervoudigde zelfs ten opzichte van twee weken geleden. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van de GGD Hollands Midden.

Het totale aantal nieuwe gevallen van corona in Leiden bedroeg de afgelopen week 93. De week ervoor waren het er 43 en die week dáárvoor 25. Per 10.000 inwoners raakten afgelopen week meer dan zeven mensen besmet. Het is de hoogste dichtheid van Hollands Midden. Leiden wordt gevolgd door Noordwijk met ruim vijf positief getesten op de 10.000 inwoners. De cijfers in Leiden en regio gaan mee in de landelijke trend, ziet de GGD. ,,En daar maken we ons zorgen over.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.