Noordwijkerhoutse woningstichting Antonius van Padua wil komende jaren volop bouwen

© Archieffoto ANP
Noordwijkerhout

Woningcorporatie Sint Antonius van Padua wil tot 2030 zevenhonderd nieuwe woningen bouwen in Noordwijkerhout en De Zilk. Van die huizen zijn er 450 bestemd voor de lage inkomens en 250 voor de onderkant van de middeninkomens. Naar plekken waar die huizen moeten komen, wordt nog met de gemeente gezocht.

De keuze om volop op woningbouw in te zetten komt voort uit het ’Ondernemersplan 2020-2024’ dat de leiding van de corporatie in samenspraak met eigen medewerkers, huurders en maatschappelijke partners als gemeente en de huurdersbelangenorganisatie heeft opgesteld.

Daarin maakt Sint Antonius van Padua duidelijk dat andere wegen worden ingeslagen. ’Zo staat niet meer het in stand houden van de omvang van circa tweeduizend woningen centraal maar wordt er, vanwege de druk op de woningmarkt, ingezet op de bouw van zevenhonderd woningen’, aldus de stichting.

Daarbij zal er extra aandacht zijn voor de vraag naar ’andersoortige’ huizen. ’Want de vraag verandert door onder meer éénpersoonshuishoudens, de wens om langer zelfstandig thuis te wonen, groepen die met elkaar een huishouden willen draaien en de vraag naar woningen voor kort en wat langer verblijf. Tot 2030 willen we zeker op vijf plekken een bijzondere woonvorm of dito contactvorm realiseren’, laat de corporatie weten. Dan moet worden gedacht aan flexwonen, hofjes en collectief wonen.

Naast uitbreiding van het woningaanbod richt Sint Antonius van Padua zich al langere tijd op verduurzaming van de huurhuizen en het prettiger maken van de leefomgeving. ’Op die ingeslagen weg wordt voortgegaan met onder meer het plaatsen van een groeiend aantal zonnepanelen’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.