Nieuw Stompwijk ’92 overtuigend langs WVC

Ondanks twee doelpunten van Rick Brabander ging Foreholte in eigen huis met 2-5 onderuit tegen DIOS.
© Archieffoto
Stompwijk

Stompwijk ’92 vloog bij de competitiestart uit de startblokken. De ploeg van Patrick Kamperveen won verrassend ruim van WVC: 4-0.

Veel spelers van de oudere garde namen deze zomer afscheid van het eerste elftal van Stompwijk ’92. Vorig seizoen werden er al tien jeugdspelers doorgeschoven naar de selectie en ook dit jaar kwamen nog eens elf jongens vanuit de jeugd door. Het zorgt ervoor dat de selectie een gemiddelde leeftijd heeft van 20,5 jaar. Maar dat jonge elftal nam het in de seizoensouverture uitstekend op tegen WVC en won gelijk met 4-0.

„Ik heb genoten’’, sprak Stompwijk ’92-trainer Kamperveen dan ook over de prestatie van zijn ploeg. „Die gasten hadden er allemaal enorm veel zin in om vandaag eindelijk weer een competitiewedstrijd te spelen. Ze stonden echt te popelen. Ze wilden zelfs al een uur van tevoren naar buiten om de warming-up te gaan doen’’, lachte de trainer.

Die spirit was ook af te lezen aan de eerste helft, want al na 25 seconden was het raak. Lorenzo Korte opende de score. Daarna ging het even gelijk op. Halverwege het eerste bedrijf wisselde WVC van systeem, maar dat zorgde er juist voor dat Stompwijk ’92 even zijn gang kon gaan. „We scoorden ineens drie keer in drie minuten tijd’’, zei Kamperveen.

Zo stond het bij rust al 4-0 en dat werd ook de eindstand. Kamperveen geniet met volle teugen van zijn nieuwe jonge elftal. „Er zit zo’n drive in die gasten. Dat is echt heel leuk om te zien en daar krijg ik als trainer ook weer energie van. De ene speler staat er al gelijk en de ander moet nog even wennen aan het niveau. Maar ze hebben stuk voor stuk iets in zich.’’

Tweede klasse

Foreholte-DIOS 2-5 (2-1). Doelpunten Foreholte: Rick Brabander (2).

HVV-Teylingen 1-0 (1-0).

HMSH-Altior 1-1. Doelpunt Altior: Van der Weijden.

Wilhelmus-ASC 4-0 (2-0).

DOSR-RKDEO 2-2 (1-0). Doelpunten DOSR: Mooren, Hoogervorst.

Derde klasse

Alphen-RKDES 1-2 (0-2). Doelpunt Alphen: Leonicia.

Voorschoten ’97-SVH 2-5 (2-3). Doelpunten Voorschoten: Van den Heuvel (2).

SV Madestein-Sporting Leiden 4-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.