Premium

De nieuwe speelfilm ’Buiten is het feest’ is gebaseerd op het incestverleden van Karin Bloemen. Vreselijke ervaringen, die ’vaker voorkomen dan je zou denken’ [video]

Scène uit ’Buiten is het feest’.
© Foto’s Rinkel Film

Karen van Holst Pellekaan heeft al heel wat scenario’s voor kinderfilms geschreven. Met een beladen onderwerp, incest, stortte ze zich voor het eerst solo op een scenario voor een volwassenenfilm. Karin Bloemen stond haar bij, niet zo vreemd, de film is immers gebaseerd op Karins incestverleden met haar stiefvader.

Den Helderse Karen kreeg hulp van Schagense Karin bij het schrijven van het scenario van de speelfilm ’Buiten is het feest’, die vanaf 22 oktober in de bioscoop te zien is. Karen van Holst Pellekaan, die we onder meer kennen van haar rol als Bep Brul in de kinderserie ’Loenatik’ en Lotti Werner in ’Unit 13’, schrijft ook. Behalve kinderboeken ook filmscenario’s. ’Buiten is het feest’ is gebaseerd op de roman ’Maar buiten is het feest’ van Arthur Japin. Die liet zich daarvoor weer inspireren op het leven van Karin Bloemen.

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.