Merlijn Kamerling vertelt over vader Antonie bij boekhandel Wagner

Sassenheim

Merlijn Kamerling is woensdag 30 september te gast bij boekhandel Wagner in Sassenheim. Hij zal om 19.30 uur over zijn boek ’Nu ik je zie’ geïnterviewd worden door zijn agent Willem Bisseling. Aansluitend signeert Merlijn zijn boek.

Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling gaat zijn zoon Merlijn op zoek naar een completer beeld van zijn vader, in alles wat hij achterliet.

Het leven en de dood van Antonie Kamerling staan bij miljoenen mensen in het geheugen gegrift, maar zijn zoon Merlijn weet helemaal niet zo veel van zijn vader. Sinds zijn dood heeft Merlijn nooit een aflevering van GTST bekeken, geen films van zijn vader opgezet of interviews gelezen. Hij wilde het niet en hij kon het misschien ook wel niet.

Inmiddels is Merlijn begin twintig en voor hem voelt het soms alsof ook zijn eigen leven op een bepaalde manier stil is blijven staan. Hij denkt dat dat iets met zijn vader te maken kan hebben en gaat daarom in het boek op zoek naar wie Antonie was. Merlijn bezoekt familieleden en vrienden die hij hiervoor altijd uit de weg ging. Hij praat met ze over Antonie, wat hij wilde, waarin ze op elkaar lijken. Wat weten zij van Antonie, van zijn depressies? En kunnen ze hem helpen aan meer mooie herinneringen aan zijn vader?

Het interview vindt plaats in de Theaterzaal van de Oude Tol, Hoofdstraat 147 te Sassenheim. De avond begint om 19.30 uur, toegang 7,50. In verband met corona zijn er minder plaatsen en is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dat kan in de winkel of via de website www.boekhandelwagner.nl/activiteiten.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.