Premium

Semra en Richard van Rijnswou van de Leidsche Vleeschhouwerij hangen met hun eerste jubileum op de markt een rijpkast in hun wagen

Semra en Richard van Rijnswou (rechts) bij hun kar van De Leidsche Vleeschhouwerij op de Leidse woensdagmarkt.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

In de winkel konden ze hun ei niet echt kwijt, op de markt des te meer. Volgende maand vieren Richard en Semra van Rijnswou van de Leidsche Vleeschhouwerij hun eerste jubileum met een wagen vol biologisch vlees. ,,Elke dag ergens anders heen. De vrijheid op de markt is het mooiste’’, zegt het echtpaar.

Om hun jubileum luister bij te zetten, hebben ze een rijpkast - een zogenaamde dry ager - aangeschaft. Om een nog beter stukje vlees te kunnen serveren. Bij een constante temperatuur van 1,2 graden Celius en een luchtvochtigheid van 68 procent wordt het vlees alleen maar malser. ,,Het is leuk om te doen. Je ziet het steeds meer in restaurants ook. Dat vlees wordt boterzacht’’, zegt Richard van Rijnswou. ,,Ik ken mijn klanten. Dat zijn echt liefhebbers.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.