BN’ers Tim Douwsma en Famke Louise hebben geen werk, maar dat betekent niet dat ze als virusdeskundigen kunnen bijklussen | Commentaar

Famke Louise meent dat ze meer van een pandemie weet dan de Diederik Gommersen en de Jaap van Dissels van deze wereld.
© Foto ANP

Een groep viruswaanzinnigen krijgt al geruime tijd, kijkend naar de hoeveelheid aanhang, een relatief groot podium. Ook deze krant is daar ’schuldig’ aan.

In onze verdediging: onderwerpen zoals de intimidatie van een volksvertegenwoordiger die gewoon op straat loopt en demonstraties waarbij agenten worden aangevallen, zijn niet te negeren voor nieuwsmedia.

Daarnaast hebben kranten het doel alle geluiden uit de samenleving te laten horen. Oók geluiden die door weinig mensen worden gemaakt, zoals die van viruswaanzinnigen. Het nadeel hiervan is dat soms slecht gefundeerde lariekoek de krant insluipt.

Complete wartaal

Sinds deze week is die lariekoek complete wartaal geworden. Sommige BN’ers, onder wie Tim Douwsma en Famke Louise, menen dat ze meer van een pandemie afweten dan de Diederik Gommersen en de Jaap van Dissels van deze wereld. Bespottelijk, maar ze denken het echt.

Met veel bombarie hebben ze op sociale media aangekondigd te stoppen met de strijd tegen corona. Wie blijkt betrokken te zijn bij de actie? Willem Engel, oprichter van Viruswaanzin.

Eigen gewin

Tv-zenders hebben de viruswaanzinnigen het grootst denkbare podium gegeven: talkshows. Het is twijfelachtig of ze zo’n plek verdienen, maar - en dit is goed nieuws - omdat ze niks inhoudelijks hebben te melden, vallen Tim Douwsma bij ’Op1’ en Famke Louise bij ’Jinek’ vrij snel door de mand. Ze spreken met hun portemonnee in de hand voor eigen gewin.

Ze hebben geen werk en dat is zielig, maar dat betekent niet dat ze als virusdeskundigen kunnen bijklussen. ’Houd het bij zingen en laat het praten aan experts over’, had iemand ze moeten vertellen.

Meer nieuws uit Opinie-Column

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.