Premium

Bijna wegbezuinigde Rijnsburgse dierenweide Westerweide redt het nu grotendeels op eigen kracht: ’Het dorp heeft zich achter ons geschaard’

Beheerder Jason Vergunst (met emmer) van Dierenweide Westerweide geeft leiding aan het onderdeel ’dierenbingo’ van een Katwijkse schoolreisje.
© Foto Taco van der Eb
Rijnsburg

Dierengeluiden vermengen zich deze donderdagochtend met kindergegil op Dierenweide Westerweide in Rijnsburg. Voor het eerst sinds de verzelfstandiging van de tot voor kort gemeentelijke organisatie begeleiden de vrijwilligers hier een schoolreisje.

Jonge leerlingen van De Colignyschool in Katwijk aan Zee proberen rondscharrelend langs de hokken en hekken zo snel mogelijk hun bingokaart vol dierenplaatjes compleet te maken. Dat doen zij niet allemaal met dezelfde onverschrokkenheid. Terwijl een blonde jongen terugdeinst voor een kip, schrikt hij van de struisvogel die achter hem in zijn nek snuffelt. ,,Zij zijn banger voor jou, dan jij voor hen’’, zegt vrijwilligster Bianca, maar die boodschap maakt weinig indruk. Aan deze Katwijkse bezoeker gaat duidelijk geen boerenknecht verloren.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.