’Verbeterplan’ nodig om relatie tussen Leidse sportclubs en gemeente op te krikken

Dirkse trapt zelf een balletje.
© Archieffoto
Leiden

De relatie tussen een aantal sportclubs en de gemeente is dusdanig verstoord dat sportwethouder Paul Dirkse daarvoor een ’verbeterplan’ aankondigt.

In een reactie gaat de D66-wethouder nadrukkelijk voor zijn manschappen staan door te melden dat de samenwerking ook vaak tot tevredenheid leidt. Een jaar geleden kreeg de lokale overheid een voldoende voor haar werk, zo bleek uit een enquête van de Leidse Sport Federatie. ,,De gemeente staat de verenigingen juist in deze tijd ook bij, met kwijtschelding van huren in april en mei en via het platform Sportstad Leiden waar de lijnen met de sport kort zijn’’, aldus Dirkse.

Toch ontkent hij niet dat er problemen zijn. Clubs spreken van een onwrikbare houding bij de medewerkers van de gemeente en een onnodige machtsstrijd tussen de ambtenaren en sportverenigingen. En dan gaat het in negen van de tien gevallen om verschillen van inzicht over beheer en onderhoud van hallen en complexen. ,,De oorzaken liggen bijna altijd in communicatie en verwachtingen. En daar waar elke dag op tientallen sportlocaties gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt.’’

Om de verstoorde verhouding te verbeteren en fouten te voorkomen, is dus een specifiek plan in de maak dat later dit jaar wordt gepresenteerd.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.