Gereformeerde Kerk Woubrugge viert 125-jarig bestaan met met feestelijke dienst en glossy

Woubrugge

De Gereformeerde Kerk in Woubrugge viert het 125-jarig bestaan zondag met een jubileumdienst en het uitbrengen van een glossy.

Alle inwoners van het dorp kregen de afgelopen week een verjaardagskaart met de uitnodiging om de jubileumdienst online te via het eigen YouTube-kanaal.

Ook bevat het een adres voor mensen die in contact willen komen met de kerk of er een beroep op willen doen. Omzien naar elkaar is nu eenmaal een belangrijke, verbindende factor in de circa driehonderd leden tellende kerkgemeente.

Vanwege de coronamaatregelen wordt het jubileum bescheiden gevierd. De geplande reünie is tot nader order uitgesteld. Zondag om 9.30 mogen slechts dertig mensen de dienst bijwonen, zonder ruimte voor zang. Toch belooft het een feestelijke dienst te worden waarin de eigen predikant, ds. Carolina Koops-Verdoes, zal voorgaan.

Thema van het jubileum is Groei, Geloof en Verbinding. Om dat in beeld te vangen, heeft gemeentelid Joline de Kleur een vignet ontworpen naar het glaskunstwerk in het zijraam van de kerkzaal, dat de Weg naar het Licht verbeeldt. Dat kunstwerk werd in 2008 gemaakt door een ander gemeentelid, de kunstenaar Feike de Vries.

Met de Nederlands Hervormde gemeente in het dorp (Dorpskerk) heeft de gemeente op allerlei gebied contact. Er lopen gesprekken over verdergaande samenwerking.

https://www.youtube.com/channel/UCBjBqPRMuNT57ZgZBM1EKfQ/.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.