Femke Heemskerk test positief en vreest ISL te moeten missen

© AFP
Boedapest

Zwemster Femke Heemskerk heeft in de aanloop naar de International Swimming League (ISL) in Boedapest positief getest op het coronavirus. De 33-jarige Heemskerk is klachtenvrij en hoopt, als de geboren Roelofarendsveense over een paar dagen een negatieve test aflegt, alsnog mee te doen aan het lucratieve evenement.

In de Hongaarse hoofdstad nemen topzwemmers vanuit de hele wereld het in teamverband tegen elkaar op. „Alle zwemmers die meedoen moeten zich voor vertrek laten testen. Femke bleek positief te zijn, maar ze heeft totaal geen klachten”, zegt coach Marcel Wouda. „Als zich de komende tijd ook geen symptomen ontwikkelen, kan ze - bij een negatieve test - wellicht alsnog meedoen aan de ISL. Maar dat is uiteraard aan de organisatie. Onze eigen artsen achten dat zowel medisch als ethisch verantwoord.”

Ranomi Kromowidjojo, Kira Toussaint, Tamara van Vliet, Valerie van Roon en Thom de Boer gaan komende week sowieso wel naar Boedapest. Gedurende zes weken zitten de deelnemers, begeleiders en officials van de ISL daar in een ’bubbel’. Vanwege het coronavirus is geen publiek welkom in de Duna Aréna. De ISL werd vorig jaar voor het eerst gehouden; toen gingen de zwemmers de hele wereld over voor wedstrijden op diverse continenten.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.