Premium

Creatieve horeca: van chef in je keuken tot iglo’s in de tuin. Bezorgtrend weer snel opgepakt

Sharleen de Boer kijkt toe hoe chef-kok Patrick Brugman haar eten bereidt.
© Foto Hielco Kuipers
Leiden

Het voordeel van de tweede horecalockdown: de meeste restaurants weten nu dat bezorgen en afhalen een interessant alternatief is en ook hoe dat aangepakt moet worden. „Wij konden nu heel snel anticiperen”, vertelt Myrthe van der Vooren van lunchroom Anne en Max. „De website was klaar en we gingen meteen open voor de afhaal en bezorgen. De boxen, high tea bijvoorbeeld en ontbijt, lopen erg goed.”

Bij de vorige lockdown in maart besloten veel restaurants tot een alternatief, waardoor gasten ’thuis uit eten’ konden. In veel gevallen moesten de gasten nog wel even zelf de keuken in, maar met een uitgebreide handleiding konden de meeste menu’s op simpele wijze worden afgemaakt. Nu, maanden verder, wordt dat idee noodgedwongen verder uitgewerkt.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.