Nieuw jongerencentrum ’The Base’ in Noordwijk geopend door wethouder Salman

De feestelijke opening, vrijdagavond.
© Foto Stephan Bekooij
Noordwijk

Vrijdagavond heeft wethouder Dennis Salman officieel de deuren van het nieuwe jongerencentrum aan de van Panhuysstraat in Noordwijk geopend. Daarbij onthulde hij ook het logo met de naam: ’The Base’.

Het is de opvolger van Hangout, dat in het verleden nogal eens voor (geluids)overlast in de buurt zorgde. De jongerenwerkers van maatschappelijke organisatie Welzijnskwartier, dat het pand huurt van woningcorporatie Stek, hebben daar met de omwonenden over gesproken. Zij hebben beloofd er alles aan te doen om overlast te voorkomen, en tegelijkertijd om een beetje begrip gevraagd.

De gebruikers hebben van The Base zelf voor hun rekening genomen. Het moet in de kustplaats dé plek worden waar jongeren tussen de 10 en 23 jaar zich thuisvoelen en de kans krijgen hun talenten te ontplooien. Binnen krijgen zij onder meer de beschikking over een modern licht- en geluidplan voor dj-workshops en is er een multimediaroom gemaakt waar jongeren muziek leren produceren, maar is er ook een ’chillhoek’ met tafeltennistafel.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.