VS-ambassadeur plant ’American Dream’ in Keukenhof

Pete Hoekstra en Bart Siemerink aan de slag op Keukenhof,
© foto keukenhof
Lisse

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra heeft samen met Keukenhofdirecteur Bart Siemerink tulpen geplant met de toepasselijke naam ‘American Dream’.

Jaarlijks brengen veel Amerikanen een bezoek aan Keukenhof, in het recordjaar 2019 waren dat er ruim 150.000. Het is volgens Siemerink de vraag of dat volgend jaar ook mogelijk is. Dat hangt af van de ontwikkelingen van het coronavirus en de eventuele reisbeperkingen. Hij verwacht dat volgend jaar ongeveer de helft van de anderhalf miljoen bezoekers van 2019 te verwelkomen.

Ambassadeur Hoekstra en zijn vrouw zijn liefhebbers van Keukenhof en vaste bezoekers aan het park. ,,Mijn vrouw en ik zouden afgelopen voorjaar bijna iedere week wel gasten uit de VS ontvangen, die er allemaal erg naar uitkeken om naar Keukenhof te gaan. Helaas is het anders gelopen, maar ik hoop dat ze komend voorjaar alsnog kunnen komen. Dan zullen wij trots de American Dream-tulpen laten zien’’, aldus Hoekstra.

Keukenhof verwacht voor volgend jaar vooral bezoekers uit Nederland, Duitsland en België komen omdat die veelal op eigen gelegenheid (kunnen) komen. Keukenhof is in 2021 geopend van 20 maart tot en met 9 mei.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.