Leiden Marathon steunt zichzelf en binnenstadsondernemers met crowdfundactie

Tjeerd Scheffer van Leiden Marathon.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Leiden

Leiden Marathon is dinsdagmiddag begonnen met een crowdfundactie om zichzelf en Leidse centrumondernemers in de coronacrisis te ondersteunen.

Ook de organisatie achter Leiden Marathon heeft het moeilijk als gevolg van de coronacrisis. Na het afblazen van de marathon eerder dit jaar, hoopte directeur Tjeerd Scheffer nog dat het binnen de coronaregels mogelijk zou zijn op een later moment een uitgeklede editie te houden. Ook dat plan viel echter in duigen.

Om de verliezen van 2020 enigszins goed te maken, is de marathonorganisatie dinsdag gestart met de verkoop van producten van Leidse binnenstadsondernemers en het aanbieden van allerlei zaken van uiteenlopende aard op crowdfundingvoorclubs.nl/marathon. ,,Diners en lunches bijvoorbeeld, die we dan uitleveren als het weer kan. Maar je kunt bijvoorbeeld je strijkgoed door ons laten doen, of een ansichtkaart laten versturen vanuit Marathon in Griekenland’’, lacht Scheffer. ,,Of een privérondleiding kopen van Wim Weijland, de directeur van het Museum van Oudheden, of een stadsrondleiding van mij. En je kunt stripheld worden in een album dat het Leidse Prokwadraat maakt, dan loop je daarin de marathon mee. Er zijn een hoop leuke dingen en er komt de komende weken ook steeds van alles bij.’’

Leiden Marathon koopt de producten in voor een eerlijke prijs (of krijgt ze gesponsord) en brengt de verkoop en de deelnemende bedrijven - via crowdfundingvoorclubs.nl/marathon - onder de aandacht van haar grote achterban van tienduizenden lopers en volgers. Zelf profiteert Leiden Marathon van de actie door een opslag op de prijs. De actie loopt de hele maand november.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.