Veertiende ’All American Night’ van Minerva online gehouden

Jaap de Hoop Scheffer vertelt over de banden van Amerika met Europa, Rusland en China.
© Beeld studentenvereniging Minerva
Leiden

De vierjaarlijkse ’All American Night’ van studentenvereniging Minerva heeft dit jaar volledig online plaatsgehad. Het veertiende symposium over de Amerikaanse verkiezingen kon door het coronavirus niet in zijn normale vorm doorgaan.

Normaal gesproken is de nacht van de verkiezingen in Amerika een goed bezocht evenement voor de studentenvereniging. Maar in het coronajaar is alles anders. Dit jaar verhuisde het evenement naar de digitale wereld. Gastsprekers stonden voor een bijna lege zaal. Onder andere de Leidse hoogleraar Internationale Betrekkingen Jaap de Hoop Scheffer, Amerikakenner Paul Verhagen en plaatsevervangend ambassadeur van de VS Marja Verloop betraden het podium om duiding te geven over de twee kandidaten.

(Tekst gaat door onder filmpje)

Via Youtube en Facebook konden geïnteresseerden meekijken met het symposium. Zo’n 250 mensen schakelden in. Kijkers konden via de mail vragen voor de sprekers insturen. Journaliste en Amerikadeskundige Laila Frank was dagvoorzitter van de uitgeklede versie van de ’All American Night’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.