Doorstroming in Kaag en Braassem krijgt een nieuwe impuls door veertig sociale appartementen in Braassemerland

Gerrit Verwelius, directeur van bouwmaatschappij Verwelius, en directeur Peter Hoogvliet van woningcorporatie MeerWonen (r) hebben getekend voor veertig sociale huurwoningen in Roelofarendsveen.
© foto pr
Roelofarendsveen

De doorstroming op de (sociale) woningmarkt in Kaag en Braassem krijgt een nieuwe impuls.

Inwoners hebben namelijk voorrang bij de toewijzing van de veertig eengezinswoningen die MeerWonen door Verwelius laat bouwen in het project Aan de Braassem. Dat is het gedeelte van Braassemerland net ten oosten van het Noordeinde, grenzend aan project de Oevers.

De woningen krijgen een huurprijs van zo’n 640 euro en de verwachting is dat huurders, onder meer door zonnepanelen, evenveel energie opwekken als ze verbruiken. Zo’n huis wordt dan ook een nul op de meter woning genoemd, al is hun energierekening dat niet. Ze betalen de corporatie 110 euro per maand voor de extra investeringen die de corporatie moest doen op het gebied van energie-opwekking en -besparing.

Deze week tekende die het contract met de bouwer. Als alles goed gaat begint die in juli met bouwen en kunnen de huizen rond de volgende jaarwisseling worden betrokken. Mensen die een corporatiewoning in de gemeente achterlaten, hebben daarbij een streepje voor op gemeentegenoten die dat niet doen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.