Auto rijdt tegen hek kantoor Duitse bondskanselier Merkel

Een automobilist is woensdag tegen het hek van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn gereden. Dat heeft een ooggetuige aan persbureau Reuters gemeld. De man is aangehouden en werd in een rolstoel afgevoerd.

Het lijkt te gaan om een gerichte actie gezien de teksten op het voertuig. Op foto's op internet is te zien dat aan een kant "Stop de globaliseringspolitiek" staat. Op het andere portier is de tekst "Jullie verdomde kinderen en oude mensen moordenaars" te lezen.

De politie onderzoekt of inderdaad sprake is van een gerichte actie. Direct na de botsing kwamen tientallen politiemensen en andere hulpverleners naar de plek. Het voertuig had een kenteken uit de regio Lippe in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

Wekelijks overleg over pandemie

Het is niet duidelijk of Merkel op het moment van het incident in het kantoor was. Het Bundeskanzleramt staat aan de Platz der Republik nabij het parlementsgebouw in het centrum van de Duitse hoofdstad.

Merkel heeft woensdagochtend het wekelijkse overleg met de leiders van de zestien deelstaten over de aanpak van de coronapandemie. Hoog op de agenda staan de maatregelen die rond de feestdagen gelden.

Duitsland was de afgelopen maanden het toneel van soms gewelddadige protesten tegen de coronamaatregelen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.