Pharming vraagt notering aan op Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq

Directeur Sijmen de Vries van Pharming.

Directeur Sijmen de Vries van Pharming.© Foto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Leiden

Nu het Leidse biotechbedrijf Pharming in de Verenigde Staten zoveel succes heeft met het ontstekingsremmende medicijn Ruconest, vraagt het bedrijf daar ook een beursnotering aan. Met de notering wil Pharming Amerikaanse beleggers aan zich binden en fondsen werven voor toekomstige overnames in de VS.

Pharming, met een hoofdkantoor op het Leidse Bio Science Park, heeft bij de Amerikaanse beurstoezichthouder U.S. Securities and Exchange Commission een aanvraag gedaan om aandelen te mogen plaatsen op de Nasdaq, de beurs in New York waar wordt gehandeld in technologieaandelen. Aandelen van Pharming blijven ook verhandelbaar op Euronext in Amsterdam, waar ze gisteren rond de 1,10 euro per stuk kostten.

Vorige week maakte het bedrijf ook bekend dat het een 4000 vierkante meter grote fabriek gaat bouwen op het Pivot Park in de Noord-Brabanste farmastad Oss. Hier gaat Pharming de zogeheten downstream-productie doen, dat wil zeggen de zuivering, filtratie en concentratie van de melk van genetisch veranderde konijnen. Hier gaat ook het bedrijf BioConnection het geproduceerde medicijn in doses vullen en verpakken. Directeur Sijmen de Vries van Pharming acht de nieuwe ’verwerkingscapaciteit’ nodig ’als onderdeel van onze lange-termijn groeistrategie.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.